The National var lidt for magelige på Northside

3 6
The National var lidt for magelige på Northside

The National må føle sig godt tilpas i Danmark. NorthSide havde i hvert fald atter booket de tungsindige amerikanere som hovednavn og tildelt dem en favorabel lomme i programmet fredag aften – med dertilhørende pittoresk, pink solnedgang og den liflige duft af kanelsnurrer fra Meyers madbod, som var bandet ‘hjemme’ på Haven-festivalen, der blandt andet har Dessner-tvillingerne og Claus Meyer som arrangørerer.

Rammerne var med andre ord ideelle for endnu en bittersød rundtur i det solide bagkatalog, der senest er blevet udvidet med den glimrende ‘Sleep Well Beast’ fra sidste år. Desværre – eller måske netop derfor – blev koncerten præget af en lidt for stor magelighed.

’Nobody Else Will Be There’ fra det nye album udgjorde ellers en stemningsfuld ouverture med sine sorgfulde pianoakkorder, imens Matt Berningers intime mumlen på ‘Walk It Back’ ligeledes skabte øjeblikke af nærvær. Det nye, relativt afdæmpede materiale, hvis personlige lyrik gransker den nu 47-årige Berningers ægteskab, gjorde generelt god figur i skumringstimen.

Intimiteten gik desværre tabt på lidt rodede leveringer af klassikere som ‘Bloodbuzz Ohio’ og ‘I Need My Girl’, der led under stakåndede vokaler fra Berninger. At han tog en velment vandretur blandt publikum under den i forvejen uinspirerede ‘Graceless’ hjalp ikke på den sag. Berninger lod generelt til at have moret sig lidt for meget nede i Rom & Cigar Bar. Fornøjeligt for frontmanden selv, men mindre engagerende for publikum.

Under publikumsfavoritten ‘Fake Empire’ kæmpede trompeten imod rutinen, inden den bidske ‘Mr. November’ og en buldrende, forpustet version af ‘Terrible Love’ satte punktum for en koncert, der desværre ikke helt afspejlede den gode form fra ‘Sleep Well Beast’.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

The National. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af