Tinderbox: Depeche Mode kæmpede med snakken, men vandt til sidst

Tinderbox: Depeche Mode kæmpede med snakken, men vandt til sidst
Depeche Mode på Tinderbox. (Foto: Peter Kirkegaard)

De har en af verdens mest dedikerede fanskarer, og undertegnede faldt da også i snak med en gruppe nordmænd, som havde købt éndagsbillet og taget en 12 timer lang togtur udelukkende for at opleve deres femte Depeche Mode-koncert – på den seneste turné vel at mærke!

Ikke desto mindre var det tydeligt, at Depeche Mode ikke entydigt havde hele Tusindårsskoven i de sortromantiske synthpop-klør, da de afsluttede den første dag på årets Tinderbox.

Modsat gruppens egne stadionkoncerter var de her ’blot’ hovednavn på en festivalplakat – i øvrigt deres første festivalkoncert i Danmark nogensinde – og der måtte kæmpes mere for sagen.

Det resulterede i en koncertoplevelse på godt og ondt, for hvor disse odds gav frontmand Dave Gahan ekstra brændstof til virkelig at få alle med, blev koncertens stille og inderlige momenter anledning til respektløs adfærd der, hvor jeg befandt mig.

De flotte og velafstemte vokalharmonier mellem Gahan og guitarist Martin Gore i ‘Precious’ og sidstnævntes delikate fingerspil i selvsamme fløj tydeligvis henover hovedet på folk. Helt galt gik det, da Gores solospot med balladen ‘Somebody’ blev fuldkomment obstrueret af fuldemandsknevren til den ene side og ‘Seven Nation Army’-brølende fodboldfans til den anden.

Det trak store veksler på tålmodigheden og tolerancetærkslen, men så er det jo heldigt, at Depeche Mode er begavet med en frontmand af et blændende format. Gahans »you know that song«-udråb under ‘World In My Eyes’ kunne både fortolkes som et søgende spørgsmål og en bestemt opfordring til at synge med.

For forenes skulle vi – Depeche Mode og Tinderbox. ‘Everything Counts’ blev skrællet ned til blot et trommebeat og en dirigerende Gahan, som endelig fik gang i fællessangen.

Herefter var der intet, der fjernede folks fokus fra koncerten: Helt efter forskriften svajede alles arme i ‘Never Let Me Down Again’, inden ‘Enjoy the Silence’ og ‘Just Can’t Enough’ atter samlede struberne og effektivt afsluttede seancen.

Depeche Modes første danske festivaloptræden blev en koncert, hvor det legendariske band måtte kæmpe om publikums opmærksomhed, som dog heldigvis kom i sync med bandet til sidst.

Læs anmeldelse: Depeche Mode i Parken

Depeche Mode. Koncert. Tinderbox, Rød Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af