Hiphopgruppen Sigma var på gyngende grund på Roskilde Festival

Hiphopgruppen Sigma var på gyngende grund på Roskilde Festival
Sigma på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Efter at have rumsteret i undergrunden i en årrække fik den danske hiphopgruppe Sigma karrierens hidtil største platform, da de skulle prøve kræfter med Countdown-scenen mandag eftermiddag. At trioen ikke har så meget liveerfaring kunne dog mærkes, og det smittede af på både levering og energi undervejs.

Der blev ellers fyret godt op for de støvede beats af producer Telepa-T, men nervøsitet og uenigheder om versudvekslinger gav undertiden gyngende grund under rapperne Novum og den B.O.C.-allierede Semphiz (der tidligere gik under aliasset Semih Automatisk).

»Vi har øvet os en lille smule«, lød det undervejs fra Novum, og fodfejlene til side gjorde gruppen ellers deres for at fastholde interessen. Telepa-T fik plads til adskillige tågehorn og pistolskud undervejs, ligesom der blev plads til en række visit fra blandt andre Bashir Billow (på ’Sans’), gæsterapperen Esben (på ’Unisont’) og Loke Deph (på ’Abstinenser’), der spillede på samme scene knap et døgn forinden.

Det største bifald tilkom dog dansk hiphops tronrager Pede B, der trådte ind og leverede sit gæstevers på den boom bappede ’Vinker og smiler’, hvis blærede hornbeat lyder som en DJ Premier-produktion fra hiphoppens 90’er-guldalder. Et mere humoristisk snit blev lagt med den indforståede ’Harleystrømeren’, ligesom der blev givet skud ud til både 90’er-børn og Thomas Helmig, men det var aldrig helt nok til at løfte eftermiddagsseancen ud over det jævne.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Sigma. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af