Rapperen Cezinando startede norsk folkefest på Apollo

Rapperen Cezinando startede norsk folkefest på Apollo
Cezinando på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

»Noen her som er norsk?«, spurgte Kristoffer Cezinando Karlsen, hvorefter en skov af hænder ramte luften.

Den norske rapper sørgede på Apollo-scenen for at levere en sand folkefest, der uundgåeligt også smittede af på andre nationaliteter, som måske ikke lige fangede hvert et ord.

Den dybe indlevelse, der skinnede fra Cezinandos ansigt under hele koncerten, indtjente stor kærligheden fra publikum, hvilket tydeligt kom frem under den stille og klaverbårne ‘Tommeken på vekta’, hvor mikrofonen pludseligt slukkede. Stilheden blev dog hurtigt erstattet af respektfulde klapsalver fra publikum. Da mikrofonen igen tændte, viste nordmanden sine store vokale evner, ligesom ‘Botanisk hage’ viste hans lynhurtige og skarpt optegnede rapflow.

Hans bevægelse på scenen var energisk med skæve og smittende dansemoves, og med de flyvske bevægelser i den farverige dragt lignede han den kamæleon, han må siges at være musikalsk: Koncerten spændte fra intens autotune i åbneren ‘Uansett’ til fællessyngende folkefest på ‘Håber du har plass’ til dansable synths i ‘Ingen lager helvete som vi’.

Trommeslageren og de medbragte musikere på strygere og blæsere var klædt i en blå farve, der afspejlede den majestætiske lyd, selv om man godt kunne savne et endnu højere lydniveau, så blæserne virkelig kunne komme til deres ret.

En stigning i lydniveauet sørgede den afsluttende fællessang på numre som ‘Håber du har plass’ og Skam-hittet ‘Vi er perfekt, men verden er ikke det’ dog for, hvor der blev skrålet et smil frem hos den norske kunstner, der ligesom publikum ikke ønskede, at han allerede skulle forlade scenen igen.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Cezinando. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af