Premiere: Danske Summers laver bombastisk hiphop om vejen fra bandmedlem til soloartist

Premiere: Danske Summers laver bombastisk hiphop om vejen fra bandmedlem til soloartist
Summers.

Tilbage i 2016 gik den danske trio Mont Oliver hver til sit, og siden er vi blevet præsenteret for soloprojektet Mont Jake fra gruppens Jacob Hammershøj. Nu er Mont Olivers Niels Christian Sommer Kjærgaard også klar til at tage springet ud fra femmetervippen som soloartist, og ‘Reborn’ er første single herfra. Som kunstner kalder Sommer Kjærgaard sig for Summers, hvilket måske udspringer af den sidste del af hans efternavn.

Lidt ligesom hos Mont Oliver er der tale om en form for blåtonet, nordisk popmusik spædet gevaldigt op med inspirationer fra amerikansk hiphop – i dette tilfælde den helt storladne og bombastiske af slagsen, dog afbrudt af intime pianosekvenser.

Stortrommen alene kunne spille hele Rådhuspladsen op, mens forvrængede vokal-samples lyder som et dekonstrueret gospel-kor, hvor kirkeindspilningen er gået i hak.

‘Reborn’ handler, som titlen også indikerer, om at blive genfødt – både som menneske og kunstner. Om at overkomme sine personlige dæmoner og sideløbende gå fra et være bandmedlem til at finde fodfæste som soloartist.

Summers arbejder i øjeblikket på et debutalbum, som efter planen skulle være færdigt i foråret 2019.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af