Danske The Love Coffins debutalbum byder på godt med makaber mørkerock

Danske The Love Coffins debutalbum byder på godt med makaber mørkerock
The Love Coffin. (Foto: Zarko Ivetic)

Med de to ep’er ‘Veranda’ og ‘Buffalo Thunder’ har The Love Coffin for længst bevist, at de har godt med talent, når det kommer til at producere alternativ rock indhyllet i fyrsteligt mørke. Med ‘Cloudlands’ giver den københavnske kvintet os deres første album i fuld længde, og ganske modigt træder de allerede så småt i nye retninger.

På den seneste ep, ‘Buffalo Thunder’, var deres lyd blevet særligt teatralsk og vakte ekkoer af både Midnight Oil og The Smashing Pumpkins, da disse to var på deres højeste. Til trods for dette, stod det dog fast, at The Love Coffin havde karakter.

Lyden på ‘Cloudlands’ er om muligt blevet endnu mere guitarfikseret end tidligere, og bassen er tit placeret lavere i mikset, hvilket gør resten af lydbilledet mere skrøbeligt – meget tiltalende, når albummet netop svælger i død og ødelæggelse.

Hør blot det eneste nummer, der går igen fra ep’erne; ‘Blind’ har nu fået en langt mindre fyldig lyd, end den havde på ‘Buffalo Thunder’, men det gør blot sangen mere makaber.

Albummet har den akilleshæl, at der ikke er den store variation i den ofte meget tørre lyd, som indkapsler størstedelen af sangene. Det er en lyd, der står godt til gruppen, men den bliver desværre brugt så ivrigt, at det risikerer at få selve sangskrivningen til at træde i baggrunden.

Det er lidt synd, for mange steder på albummet viser The Love Coffin sig som glimrende sangskrivere. Jovist, de når kun sjældent samme niveauer som deres udenlandske forbilleder, men sange som ‘Pure’ og ‘Save It All’ byder på stærke melodilinjer og riffs, der på flot vis danner sammenhæng i numrene.

De numre, der fungerer allerbedst, er dog de, der stikker mest ud sonisk. De passer stadig fint ind i albummet som helhed, men ‘Life Is Beautiful’ og ‘Concrete Foreign Shores’ skaber noget dynamisk variation og rusker mod slutningen lidt op i albummet. Ikke blot er de forfriskende, de er også gennemførte sange i egen ret, der indkapsler den dystre æstetik, som The Love Coffin alle dage har omfavnet.

Målrettethed, solide stemninger og god sangskrivning skaber et ganske vellykket første album fra The Love Coffin, og hvis de tør udvide den soniske palette i fremtiden, kan ‘Cloudlands’ næsten kun være et signal om en lys fremtid for de københavnske mørkerockere.


Kort sagt:
Det er grumt, det er destruktivt, og det er vældig kompetent udført. Lyden kan godt ende med at blive ret ensartet i længden, men The Love Coffin er så overbevisende et band, at man absolut bør tjekke ‘Cloudlands’ ud, hvis man har smag for noget mørke i sin rockmusik.

The Love Coffin. 'Cloudlands'. Album. Bad Afro Records.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af