Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Octavian, Lana Del Rey og raptungt Kelela-remix

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Octavian, Lana Del Rey og raptungt Kelela-remix
Kelela.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Billie Marten ‘Mice’

Hendes beskedne alder taget i betragtning besidder Billie Marten en fantastisk kontrol over sin skrøbelige, meget fine vokal. Hun er blot 19 år gammel, men man mærker en enorm ro i Martens sangskrivning. På ‘Mice’ danser hun konstant på line med sin vokal, der på elegant vis forbliver i balance på trods af en dirrende, næsten vakkelvorn leg med tonerne.


2. Elias Boussnina ‘Candy’

Der sker mange interessante ting underneden det poppede lag, som Elias Boussninas ‘Candy’ ellers befinder sig på. Lyt bare til de knastørre percussions og de varme keys, der nærmest fløjter i baggrunden. Beatet er fængende og kreativt og giver luft til sangens ellers meget fastskruede form. Det er danske Boussninas nu tredje single – tidligere har han udgivet ‘Lost Ones’ og ‘5:30’.

Hør sangen via Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Stephen Steinbrink ‘Bad Love’

Det er en perle af en popsang, amerikanske Stephen Steinbrink her har frembragt. Altså, for det første starter sangen helt kokset. Ét tempo søsættes, men bliver hurtigt afbrudt og overtaget af et andet, noget langsommere tempo. Det lyder simpelthen, som om Steinbrink vælter pladask ind i sit studie. En herlig start. Generelt er ‘Bad Love’ bare underholdende skør i sine musikalske vildfarelser; sin twangy guitar, sit fantastiske derud-af-omkvæd. Og alt imens Steinbrink selv vedholder en gravalvorlig vokal.


4. Octavian ‘Here Is Not Safe’

To minutter rent klokker ‘Here Is Not Safe’ ind på. Alligevel føles det som en længere tur. Fra starten slås der et horrormørkt tema an, mens Octavian med sin idiosynkratisk dovne levering fraserer op og ned – sommetider særdeles ustruktureret, andre gange fantastisk melodisk. Konstant sidder man med følelsen af, at uvejr er på vej. Here Is Not Safe. Og med 30 sekunder tilbage blæser den uundgåelige house-tropiske storm ind på ægte bangermanér og kvaser sangen med al sin magt. En god kvasning, forstået.

Hør sangen via Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lana Del Rey ‘Mariners Apartment Complex’

Det er især omkvædet, der sætter sig på en efter endt lytning. Egentlig er der en udtalt sparsommelighed over ‘Mariners Apartment Complex’ – både i produktion og vokal. Lana Del Rey holder sig helt nede i versene, hvor lydbilledet trækker på mange country-dyder i form af langsommelige guitarstrøg og melankolske strygerarrangementer. Men i omkvædet, hvor akkordskiftet maler Del Reys blåtonede ord endnu mørkere, og hvert strengestrøg får lov at hænge længere, finder sangen sig rigtigt til rette.


6. Don x Lee x Barber ‘Kan ikk’ gå mere’

»Promillen er så høj, at vi ikk’ står mere / har brug for chauffør, kan ikk’ gå mere«, erklærer holdet bestående af aarhusianerne Don, Lee og Barber jævnt mange gange på deres nye single ‘Kan ikk’ gå mere’. Det er – for Don, Lee og Barber – et ukarakteristisk poppet udtryk, man præsenteres for på ‘Kan ikk’ gå mere’. Hiphoptrioens to første singler var udpræget trap-tunge, men det er et helt bevidst genreskift, fortæller de i en pressemeddelese: »Vi kan ikke lægge skjul på, at vi godt kan lide at feste, så hvorfor ikke lave en sang, som vi selv kan feste til?« Og det, må man sige, er helt sikkert et godt spørgsmål.

Hør sangen via Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kelela ‘LMK (remix)’

‘LMK’, som agerede førstesingle til Kelelas ret så fremragende album ‘Take Me Apart’ fra sidste år, har fået sig et los i røven, som den egentlig ikke havde brug for, men som ikke desto mindre giver nummeret forfriskende fart og attitude. L.A.-sangerinden får på remixet selskab af d’damer Princess Nokia, Junglepussy, CupcakKe og Ms. Boogie. En seriøs rap-indsprøjtning, der giver nummeret noget udefinerbart urbant og spiller frækt mod det oprindeligt avantgardistiske.


8. Slowthai ‘GTFOMF’

Der er nul slow eller thai over Slowthai på ‘GTFOMF’ (Get the Fuck Out My Face). Tværtimod hiver den unge brite stangen op i højeste vredesgear og træder speederen i bund. Når rapperen i hooket balstyrisk gentager sangtitlen tre gange, afbryder med »You better knuckle up«, gentager titlen atter tre gange for så at afslutte med »I’ll punch your uncle up«, så forstår man ham. Et lettere udtryksfuldt vink med en vognstang.

Hør sangen via Spotify HER.

Læs også: To unge stjerneskud sætter standarden for fremtidens UK-rap.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af