Sigur Rós-trommeslager forlader bandet oven på anklager om seksuelt overgreb

Sigur Rós-trommeslager forlader bandet oven på anklager om seksuelt overgreb
Sigur Rós – Orri Páll Dýrason til venstre.

»Set i lyset af sagens omfang, har jeg besluttet at forlade Sigur Rós,« skriver Orri Páll Dýrason, nu tidligere trommeslager i Sigur Rós, i et opslag på sin Facebook-side. Udmeldingen kommer i kølvandet på anklager om et seksuelt overgreb i januar 2013 i Los Angeles.

Anklagerne er fremsat af Meagan Boyd, en amerikansk kunstner, i et Instagram-opslag, der nu er slettet, skriver blandt andre Rolling Stone og Pitchfork. Heri skriver hun, at »(Dýrason, red.) voldtog mig to gange i løbet af en nat, hvor jeg var sammen med ham, mens han var i Los Angeles for at indspille et album«.

I et længere opslag forklarer hun hændelserne således:
»Jeg kyssede med ham, før jeg faldt i søvn i samme seng, og efter det var jeg completely knocket out. Jeg vågnede op med en følelse af at være blevet penetreret uden mit samtykke i løbet af min dybe søvn. Det skete to gange den nat, og jeg har undret mig over, hvorfor jeg ikke smuttede efter den første gang – men jeg var fuld, dødtræt, i chok. Men intet af det betyder noget, for ingen fortjener at blive voldtaget/rørt/slikket/kneppet uden SAMTYKKE«, afslutter Meagan Boyd.

I sit opslag på Facebook skriver Dýrason, at det »er Meagans ord mod mine«, og at han vil gøre »alt, hvad der står i min magt for at få mig selv ud af dette mareridt«.

Pitchfork henviser i deres artikel også til en mailkorrespondance mellem Boyd og Dýrason, som førstnævnte har delt på sin Instagram og siden slettet igen. Her har Dýrason angiveligt skrevet: »Jeg kan ikke forstå, hvorfor du offentligt vil anklage mig for noget, jeg ikke har gjort«.

Sagen har – som skrevet i indledningen – indtil videre betydet, at Dýrason har trukket sig fra Sigur Rós, hvor nu kun Jónsi Birgisson og Georg Hólm står tilbage. På bandets Facebook-profil har de udsendt følgende meddelelse:

Her er Dýrasons Facebook-opslag:

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af