Premiere: Lillebittebocks nye single er en emorap-generationshymne

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Indtil videre har Lillebittebocks musik tit søgt indad. De tidlige sange som ‘Telefon’ og ‘Dæmoner’ udforsker Adam Abbas Bocks indre dæmoner, mens nyere numre som ’40’ og ‘Spørgsmål’ nærmest er en slags eksistentielle udbrud.

Men på den nye single ‘Fortabt’ søger den danske rapper/sanger for første gang ud mod sin generation og hen mod en slags lidelsesfællesskab: »Vi er en fortabt generation / ingen planer overhovedet / hvor skal det ende henne?«, synger han. Og så er der omkvædet: »Jeg håber, det ender godt for os allesammen / vi lever lidt for fucked, ja, jeg ved det også godt«.

Resultatet er et track, der endnu engang viser en ny vej for den unge kunstner.

Billedsiden er også blandt rapperens (der ikke vil kaldes rapper…) mest ambitiøse indtil videre. Der er blandt andet en gigantisk animeret monster/alien-skikkelse, der er baseret på Lillebittebocks egne malerier.

‘Fortabt’ er Lillebittebocks tredje single i år. Vi har tidligere udråbt ham til en af de hiphopkunstnere, man skal holde øje med – og så har han også netop været nomineret til Soundvenues Fremtidsprisen.

Læs også: Lillebittebock er den følsomme autotune-stemme, dansk hiphop har brug for lige nu

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af