Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – hiphop i alle afskygninger (og ‘Pussy Is God’)

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – hiphop i alle afskygninger (og ‘Pussy Is God’)
Smino.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Smino ’L.M.F’

Man glemmer nogen gange, at hiphop kan lyde så sorgløst som det her. Der er jo så meget ny musik, der handler om gadens hårde vilkår eller stripklubbens forlystelser. Men Sminos nye single rammer den der sorgløse, forårsagtige stemning, som folk som Chance the Rapper eller Outkast også formår at skabe. Og vent et sekund, rappede han seriøst lige »hakuna matata«?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Carly Rae Jepsen ’Party For One’

Jepsen er kommet langt siden ‘Call Me Maybe’, og 2015-albummet ‘Emotion’ cementerede, at hun er en at de mest spændende og aparte spillere på mainstream-popscenen – hvilket samarbejder med folk som Dev Hynes og Rostam Batmanglij var endnu et tegn på. ‘Party For One’ er førstesinglen for hendes næste album, det første siden ‘Emotion’, og Jepsens eufori er bare smittende, såre simpelt. Sangen handler desuden om at ‘hygge sig’ med sig selv, hvis andre ikke vil…

»Party for one / if you don’t care about me / making love to myself / back on my beat / ahh, ahh, ahh«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Lil Peep ‘Runaway’

Den nyeste af Lil Peeps posthume singler fra det kommende album ’Come Over When You’re Sober pt. 2’ er den, der lyder mest som hans seneste album. Der er det stærke, poppunk-agtige omkvæd, den druggede weltschmerz og den ulykkelige kærlighed: »I’m looking for a ghost girl / I ain’t never gonna find her / pain pills with my coke, girl«.


4. Benny Jamz feat Kesi & Branco ‘Uuh’

Det behøver ikke at være mere kompliceret end det her: Et simpelt, klaverdrevet beat, et majestætisk omkvæd og tre rappere på toppen af deres evner. Benny Jamz’ melodiske vokalstil, Kesis elegante punchlines og Brancos brutale bars har sjældent lydt bedre sammen end her.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. 1010 Benja SL ’Ultimaybe’

Amerikanske 1010 Benja SL er rimelig hemmelighedsfuld, og derfor udkom hans debut-ep ‘Two Houses’ også uden det helt store ramasjang tidligere på ugen. Det giver dog ikke mindre grund til at hylde hans ret så unikke popmusik, som på ep’en topper med ‘Ultimaybe’, der serverer sin r’n’b-agtige pop med Ratatat-hvinende guitar og et sample, der lyder som et skrig fanget i et skridende bildæk.


6. Benal feat. Orgi-E ’Skyd dem ned’

Det kan ikke gå helt galt, når man sampler alti’-alti’-manden, kan det? Ligesom det altid plejer at ramme tæt på plet, når Benal og medlemmer fra Suspekt slår sig sammen på den ene eller anden måde. Fredag udgav Benal surprise-albummet ‘Benjamin og Albert’, og selv om pladen stadig er frisk i hovedtelefonerne, lyder den beskidte ‘Skyd dem ned’ med Orgi-E som et tidligt højdepunkt.

»Vi sluttede af med et dobbeltbrag / eksplosive hofter / missilet det var tomahawk« – ja goddaw.

Hør sangen på Spotify HER.


7. King Princess ’Pussy Is God’

Ariana Grande lavede ‘God Is a Woman’, men hos King Princess gælder ‘Pussy Is God’. Vi har tidligere hyldet Mikaela Straus og hendes lesbiske romancer pakket ind i ubetinget popeufori, og på den første single siden debut-ep’en ‘Make My Bed’ er det igen sensualiteten og den helt gode melodi, som stikker frem.

»You’re extra special, something else / … / and I’ve been looking for something I want / and baby it’s you«, lyder det i omkvædet.

Hør sangen på Spotify HER.


8. Chief Keef feat. Tray Savage ‘Baseball Bat’

Chief Keef har lagt navn til otte udgivelser i år, men det nyeste, ’Back From the Dead 3’, er klart den bedste. Det er fyldt med underligt miksede auto-tune-eksperimenter, der nikker til hans mest melodiske og avantgardistiske eksperimenter på tidligere mixtapes som ’Bang pt. 2’ eller ’Almighty So’. Et af de bedste eksempler på stilen er ’Baseball Bat’, et atmosfærisk, nærmest drømmende nummer, der droner afsted i fem et halvt himmelske minutter.

Hør sangen på Spotify HER.

Læs også: Her er ugens vigtigste album – bl.a. Benal og Action Bronson

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af