26 navne fra Primavera-plakaten, vi rigtig gerne vil se på danske festivaler

26 navne fra Primavera-plakaten, vi rigtig gerne vil se på danske festivaler
Janelle Monáe.

Primavera Sound har netop afsløret hele plakaten til næste års udgave af den spanske festival, og der er rigtig mange gode sager blandt de i alt 226 navne på lineuppet – som desuden består af mere end 50 procent kvinder, et mere end bevidst valg fra Primaveras side.

Festivalen foregår 30. maj-1. juni og har derfor altid været et meget godt pejlemærke for, hvilke navne man kan forvente på de danske festivaler over sommeren. I hvert fald dem, der ligger i juni-juli, såsom Heartland, Distortion, NorthSide, Tinderbox og Roskilde.

Hvilke store navne spiller festivaler den kommende sommer? Hvilke mindre navne er på turné? Og hvilke navne fra USA er i den periode på besøg i Europa? Primaveras plakat er naturligvis ikke eviggyldig; den repræsenterer ikke alt det, der overhovedet er muligt at booke over sommeren i Europa, men der er som sagt en stor pose navne, som man med lidt større sandsynlighed kan ønske til danske festivaler på tværs af landskabet.

Primavera-navne som Robyn, Solange, Jungle, Danny Brown, Tirzah og Christine and the Queens er allerede offentliggjort til danske festivaler, som jo i øjeblikket annoncerer nye navne på stribe, men stadig er i opstarten, når det kommer til næste års lineups.

Derfor kommer her lidt inspiration i form af 26 navne fra Primavera-plakaten, som vi rigtig gerne vil se på de danske festivaler.

Mulige hovednavne tæller Cardi B, Tame Impale, FKA Twigs og Janelle Monáe, mens stærke popnavne som Charli XCX og Carly Rae Jepsen også ville være en fest.

Rosalía og J Balvins globale popmusik skal også være mere end velkommen, og så er der et hav af stærke unge sangskrivere som Tomberlin, Soccer Mommy, Snail Mail, Lucy Dacus, Julien Baker og Miya Folick, der alle har lavede fremragende plader over det seneste års tid.

Til slut er der en bredspektret gruppe af relativt unge rappere som 070 Shake, Cupcakke, Tierra Whack, Kodie Shane, Lizzo og Rico Nasty, der alle vil være spændende at opleve på dansk festivaljord.

Den samlede liste med 26 navne er forneden (sammen med den fulde Primavera-plakat), og herfra er det jo bare at sige: Lad bookingen begynde!

Primavera-navne, der gerne må komme på danske festivaler:
070 Shake (US)
Cardi B (US)
Carly Rae Jepsen (CA)
Channel Tres (US)
Charli XCX (UK)
Clairo (US)
Cupcakke (US)
FKA Twigs (UK)
J Balvin (CO)
Janelle Monáe (US)
Jpegmafia (US)
Julien Baker (US)
Kodie Shane (US)
Liz Phair (US)
Lizzo (US)
Low (US)
Lucy Dacus (US)
Miya Folick (US)
Rico Nasty (EU)
Rosalía (ES)
Snail Mail (US)
Soccer Mommy (US)
Sophie (UK)
Tame Impala (AU)
Tierra Whack (US)
Tomberlin (US)

Læs også: Vi kårer: Årets 25 bedste udenlandske album

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af