Primavera Festival booker fantastisk lineup med over 50 procent kvinder

Primavera Festival booker fantastisk lineup med over 50 procent kvinder
Cardi B.

Kvinders repræsentation på musikfestivaler og spillesteder er ikke bare noget, der er blevet diskuteret i Danmark over de seneste år. Det er en debat, der har verseret internationalt og nu også begynder at vise sine spor. Den store spanske festival Primavera Sound har afsløret den fulde plakat for 2019, og ud over en hel masse fantastisk musik, så ligger der dybere tanker bag lineuppet.

Programmet til Primavera Sound består nemlig af over 50 procent kvinder. Og det er mere end bevidst. Primavera har nemlig lanceret årets lineup under titlen ‘The New Normal’: En tankegang, der skal fremme lighed og eklekticisme.

»Er lineuppet til Primavera Sound 2019 normalt? Nej, men det vil vi gerne have, at det skal være«, skriver festivalen i en redegørelse for programmets grundlag, hvor der som et af hovedpunkterne står, at »et lineup med lighed mellem kvinder og mænd burde være normalt«.

»Hvorfor lave et lineup med lighed nu? Fordi vi skulle have gjort det for lang tid siden. […] Hvis halvdelen af vores publikum er kvinder, hvorfor skal halvdelen af vores lineup så ikke være det?«, lyder det videre.

I alt 226 navne er booket til Primavera Sound, der foregår fra 30. maj-1. juni i Barcelona. Det er lige i starten af den danske festivalsæson, og programmet leverer hermed en overflod af inspiration til de danske festivaler, som gennem de seneste år blandt andet har sidestillet manglen af kvinder på deres lineups med det deciderede udbud.

Her er masser af fremragende kvindelige musikere fra hele verden, som rent faktisk er på turné, og som nok skal være koncertklar i Danmark til og med Roskilde i juli – Primaveras datoer taget i betragtning. De kan ikke alle, selvfølgelig, og jeg skal heller ikke stå på mål for kvaliteten af hele programmet. Men som et minimum er her lidt over 113 navne at kigge på som inspiration i lige dét henseende, som Primavera fokuserer på. Næste skridt er så, at festivalerne herhjemme kan overveje, om det dybere grundlag hos Primavera er noget, der skal smitte af på dem.

Blandt hovednavnene til Primavera Sound finder man blandt andet Erykah Badu, FKA Twigs, Future, Nas, Cardi B, Tame Impala, Janelle Monáe, Robyn, Carly Rae Jepsen, James Blake, Rosalía, Solange og J Balvin.

Se den fulde plakat forneden.

Læs også: Dansk spillested booker udelukkende kvinder i 2019

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af