P3 Guld: Årets optrædener rangeret fra værst til bedst

Otte kunstnere var lørdag aften på scenen til P3 Guld i helt nye rammer i Odenses Dok5000. Her er vores rangering af samtlige optrædener fra prisuddelingen – der var absolut ingen, der faldt igennem, men alligevel nogen, der brændte mere klart end deres musikalske kolleger.
P3 Guld: Årets optrædener rangeret fra værst til bedst
Jada på scenen til P3 Guld med 'Lonely'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kwamie Liv ’New Boo’

Det hele startede akustisk med et »what up«, og et kort øjeblik troede man, at det nok mest tempofyldte nummer fra Kwamie Livs debutalbum skulle serveres helt nede i gear. Men snydt! Korsangere og elspade kom til, mens Kwamie på et splitsekund skulle forvandle sig fra ensom troubadour til popstjerne. Det gik som sådan fint, men der var et eller andet ved hendes optræden, hvor man blev lidt i tvivl om, hvorvidt hun var nærværende eller fraværende. Og der skal man helst være sikker på førstnævnte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Fool ’Strapped’

Sanger Adrian med både grønt og blåt hår! Der var som altid fart på, når Fool spiller live, og producer/trommeslager Jabs gav i den grad smæk for skillingen bag tøndesættet til duoens hidtil største hit. Det var professionelt, kompetent og bestemt godkendt, men føltes samtidig også lidt strømlinet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Saveus ’Ready to Die’

Martin Hedegaard fik æren af at åbne det hele, og han startede på toppen (bogstavelig talt), inden han bevægede sig indenfor i Dok5000 i den klassiske ’jeg løber og synger’-positur. Glæden og entusiasmen ved at spille live stråler altid ud af Hedegaards øjne over alt andet, og derfor var det måske lidt ærgerligt, at vi ikke fik det 110 procent tøjlesløse Saveus at se, som vi ved banker inden under t-shirten. Men det var jo trods alt åbningen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Clara ’Suffocating’

Hos Clara var attituden det bærende element, og den var i Dok5000 skruet op på 11. Den unge sanger gav virkelig noget af sig selv, mens den tunge, elektroniske popmusik rungede. Lige pludselig stod hun oppe på klaveret, så et knæfald i sidste omkvæd. Det var en klassisk moderne popoptræden – lidt for meget, men så alligevel ikke.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. The Minds of 99 ’Alle skuffer over tid’

Niels Brandt var klædt på til polarekspedition, da The Minds of 99 spillede højdepunktet fra sidste års anden halvdel af ’Solkongen’-albummet. Det blev indledningsvist til lette hop på stedet og ikke den helt store energiudladning, men så kom catwalken i spil, og det endte med guitar-battle med Emil Goll fra Scarlet Pleasure, der var med på scenen. Det gav noget ekstra til den ellers stærke, bidende vokalpræstation fra Brandt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Jada ’Lonely’

Jada gik sidste år ned med stress, men 2019 er nu startet umådeligt godt. Singlen ’Lonely’ er herlig, hun vandt denne aften P3 Talentet-prisen, og så leverede hun hertil en stærk optræden. Det startede med spejle, for man skal kunne kigge sig selv i øjnene, når man ved, man er ved at miste grebet – en fin detalje. Ellers var der fuld knald på den nye og mere uptempo-stil på ’Lonely’, 90’er-Jada-logo og korsangere, og mens stemmen lige skulle varmes minimalt op, kom Jada hurtigt i gang med at fremvise den vokal, som er en af hovedårsagerne til, at hun vandt en pris denne aften. For den er god.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Benal ’Hemmelighed’ / ’Nu her’

Benals seneste optræden ved P3 Guld var spækket med overraskelser – fra folkedansere til en mini-klon af rapper Benjamin. Så hvordan topper man sådan en isvaffel? Man smækker flødeskum, syltetøj og guf i store mængder ovenpå.

Søren Huss gæstede den indledende, strygerfyldte godnatsang ’Hemmelig’, inden hornsektionen spillede op til dans i ’Nu her’, mens Benjamin rappede på segway foran cancan-dansende børn. Og så kom Lis Sørensen forbi med ’Mine øjne de skal se’! Hendes vokal var måske ikke lige 110 procent i øjet, men Benal-showet var uden den mindste bævren i stemmen de mest underholdende minutter i hele P3 Guld-showet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Barselona ’Fra Wien til Rom’

De vandt ikke P3 Talentet, men det må alligevel have føltes som en sejr for Barselona at være blevet nomineret og få lov til at spille for hele Danmark i bedste sendetid. Skærmtiden brugte Rud Aslak, Rasmus Throdor og band så på bedst mulig vis ved at levere aftenens bedste optræden.

’Fra Wien til Rom’ er duoens store fløjtesang – et miks mellem TV-2 og Chris Isaak – og hvordan fungerer sådan noget så lige, når man krydrer med en strygerkvartet med cello og violin? Jamen, det bliver magisk dragende på en måde, som ingen andre formåede i løbet af aftenen.

Rud med håret i stadig længere lokker og sort bodegavest, Rasmus i det hvide jakkesæt. Det var sofistikeret, men stadig ekstremt jordnært. Den højkulturelle strygerkvartet i fabelagtigt miks med bodegaens danske sangskat. Og så var der altså ingen andre, der dansede ned af catwalken med så meget tilbagelænet overskud som Rud.

Læs også: De største op- og nedture til P3 Guld

Læs også: Vinderne kåret ved P3 Guld – The Minds of 99 nupper hovedprisen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af