Terrorsigtet på grund af raptekster: Stjerner som Meek Mill, 21 Savage og Killer Mike forsvarer ung rapper

Terrorsigtet på grund af raptekster: Stjerner som Meek Mill, 21 Savage og Killer Mike forsvarer ung rapper
Killer Miker. (Foto: Sean Rayford/Getty Images)

En række rapstjerner, der blandt andet tæller Chance the Rapper, Killer Mike, Meek Mill og 21 Savage, er gået i forsvar for Jamal Knox, en ung rapper, der står anklaget for terrortrusler og trusler mod vidner, fordi han i en sang rapper, at han vil skade bestemte politibetjente. Det skriver The New York Times.

Sagen mod Jamal Knox, alias Mayhem Mal, startede tilbage i 2012, da politiet fandt heroin, penge og våben i den da 19 årige rappers bil og efterfølgende arresterede ham. Knox udgav så sangen ‘Fuck the Police’ på YouTube, hvor han med navns nævnelse truer de involverede betjente.

Det resulterede i, at han i 2014 blev dømt to til seks års fængsel for terrortrusler og trusler mod vidner. Sagen er endt i højesteret, hvor hans advokater påstår, at dommen er en overtrædelse af ytringsfriheden.

Og nu har en lang række prominente rappere altså tilsluttet sig forsvaret af Knox. Chance the Rapper, Killer Mike, Meek Mill, 21 Savage, Yo Gotti, Styles P og flere har sendt et dokument til højesteret, hvor de argumenterer for, at Knox’ raptekst ikke skal tages bogstaveligt.

»Kort sagt er dette et stykke poesi. Det er fortalt fra to fiktive karakterers perspektiv i rap-musikstilen, som er (in)famøs for sin overdrevne, sommetider voldelige retorik (…) Det er ikke meningen, at det skal tages bogstaveligt, hvilken en fornuftig lytter med blot en smule viden om rap ville forstå«, lyder det i dokumentet.

Killer Mike, der er kendt som den ene halvdel af Run the Jewels, argumenterer i et interview med The New York Times desuden for, at andre musikgenrer går fri, selvom de også indeholder voldelig lyrik: »Jeg kan sige dig, at lyrikken er mørk og brutal, når Johnny Cash beskriver, at han skyder en mand i Reno blot for at se ham dø.«

Læs også: YNW Melly erklærer sig uskyldig i dobbeltmord på crewkolleger

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af