Ordet ‘stan’ er blevet optaget i amerikansk ordbog

Ordet ‘stan’ er blevet optaget i amerikansk ordbog
Eminem.

Siden år 2000 har vi alle vidst, hvad en ‘stan’ er: En utroligt passioneret fan, der måske lige skal skrue lidt ned, fordi det næsten er for meget af det gode. Men nu er slangudtrykket fra Eminems sang af samme navn officielt et rigtigt ord i den amerikanske ordbog Merriam Webster.

Og her er den officielle betydning: »En ekstrem eller overdrevet entusiastisk og hengiven fan«.

Merriam Webster, som er en af de mest kendte ordbøger for det engelske sprog, kategoriserer passende ordet som »slang, ofte nedsættende«.

Ifølge ordbogen er det både et navneord og et udsagnsord, så man kan altså både være en ‘stan’ og ‘stan’ en ting eller person.

Men udover at udtrykket selvfølgelig allerede var udbredt og anerkendt af især hiphopfans, så har det faktisk været officielt i en anden stor ordbog, nemlig Oxford Dictionary, i et stykke tid. De optog ordet tilbage i 2017 med nogenlunde samme betydning: »En overivrig eller besat fan af en bestemt celebrity«. Oxford-ordbogen er dog britisk, og med Merriam Webster er ‘stan’ altså nu også blevet et officielt ord i USA.

Læs også: YG’s diss-track til 6ix9ine er ude: ’Stop Snitchin’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af