Top Tracks: De 10 bedste nye sange fra påskeferien – Beyoncé-bonus og Liss-comeback

Top Tracks var fraværende i den forgangne weekend, men er her nu med de allerbedste sange fra hele påskeferien og lidt længere tilbage endda. Hvis nu du var bange for at have misset noget.
Top Tracks: De 10 bedste nye sange fra påskeferien – Beyoncé-bonus og Liss-comeback
Liss. (Foto: Simon Birk)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Kevin Abstract ‘Baby Boy’

Kevin Abstract er bedst kendt for at være en central skikkelse i det Roskilde-aktuelle hiphop-boyband Brockhampton, men han har også en stærk solokarriere, som der virkelig har været gang i for nyligt. Fredag inden påskeferien fik vi ep’en ‘Arizona Baby’, og ugen efter blev den udvidet til ‘Ghettobaby’ med tre nye tracks. Fra ‘Ghettobaby’-tilføjelserne finder vi den dybt karismatiske r’n’b-kærlighedssang ‘Baby Boy’, der har fået følgeskab af en charmerende lavbudgetsvideo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Beyoncé ‘Before I Let Go’

En af de helt store musikbegivenheder i 2018 var Beyoncés triumf af en optræden på Coachella. For en uge siden gav hun folk mulighed for at (gen)opleve det spektakulære show i form af koncertfilmen ‘Homecoming’ og et medfølgende livealbum af samme navn. Foruden koncertens setliste gav hun os også et nyt nummer indspillet specielt til filmen – ‘Before I Let Go’ er oprindeligt lavet af funkgruppen Maze, men Beyoncé gør den til helt sin egen. Hendes version af nummeret har desuden sat gang i en viral danseudfordring ved navn #BeforeILetGoChallenge.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Selma Judith ‘Colder’

‘Colder’ er endnu en bundsolid r’n’b-skæring fra Selma Judith – hun veksler mellem sin vante intimitet og en eksplosiv vokalpræstation, vi ikke tidligere har set magen til fra hende. Sangen fik følgeskab af en one-take-musikvideo, der er instrueret af Masha Koppel og indspillet på Den Kgl. Afstøbningssamling.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Pronoun ‘Sadie’

Pronouns drømmende univers har tit befundet sig i den mere kønne, polerede ende af dreampoppen. Med ‘Sadie’ er hendes lyd dog ‘grimmere’ end nogensinde: Stemmen er hæs, den shoegazede guitar er støjende. Sangen vil være at finde på Pronouns debutalbum ‘I’ll Show You Stronger’, der udkommer 24. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Carly Rae Jepsen ‘Julien’

Til maj får vi også et nyt album fra Carly Rae Jepsen – ‘Dedicated’ udkommer 17. maj og får den utaknemmelige opgave at følge op på det fremragende ‘Emotion’ fra 2015. De hidtidige singler derfra har dog alle tydet rigtig godt, og den funky synthbanger ‘Julien’ er muligvis den hidtil bedste med sin vellykkede blanding af finurlig retrokitsch i instrumentationen og blændende oprigtighed i vokalen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kelsey Lu ‘Foreign Car’

Kelsey Lu har netop udgivet sit stærke debutalbum ‘Blood’, hvorfra ‘Foreign Car’ ikke blot er et højdepunkt, men nærmest ligefrem et vendepunkt på tracklisten. Det intense, seksuelle nummer giver afveksling for albummets indledende lyd, der er markant mere nedtonet og underspillet. Derfra går albummet ind i et virvar af stilarter, der inkluderer både discopop og et 10cc-cover.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Injury Reserve ‘Koruna & Lime’

Injury Reserves eksperimentelle hiphopunivers imponerer os fortsat, og med den mekaniske, industrielle ‘Koruna & Lime’ viser de endnu engang, at der nærmest ikke er et beat, der er for bizart til den unge trio. Deres selvbetitlede debutalbum udkommer 17. maj, formentlig fyldt til randen med uortodokse rapsange.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Liss ‘Talk to Me’

Liss debuterede for tre år siden med ep’en ‘First’, og ‘Talk to Me’ er de første nye toner fra dem siden da. Deres iørefaldende r’n’b befinder sig her i den mere energiske ende af spektret, og sammen med singlen kom også nyheden om en ny ep med titlen ‘Second’, der lander til juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Pixx ‘Bitch’

Pixx imponerede i 2017 med debutalbummet ‘The Age of Anxiety’, der bød på godt med quirky popmusik. Med ‘Bitch’ fra den kommende efterfølger ‘Small Mercies’ træder hun over i skramlet garagerock, dog stadig med hendes idiosynkratiske personlighed intakt. Hvis nummeret ikke skulle være nok i sig selv, er musikvideoen uimodståeligt gakket. ‘Small Mercies’ lander 7. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Lydia Ainsworth ‘Diamonds Cutting Diamonds’

Lydia Ainsworths synthpop er noget af det skarpeste, genren ser for tiden. Den krystalklare produktion på ‘Diamonds Cutting Diamonds’ er imponerende, og tracket er så fyldt med fornemme detaljer, at der nærmest dukker noget nyt op, hver gang man lytter til det. Sangen vil være at finde på hendes kommende album ‘Phantom Forest’, der efter sigende vil være »et skuespil, der finder sted i moder naturs svindende hjem«. Spændende. Albummet udkommer 10. maj.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af