Her er vores must-see koncerter til Distortion Ø i weekenden – dansk r’n’b og skarpe amerikanske rappere

Fredag aften går Distortion ind i sin anden fase: Distortion Ø rammer Refshaleøen med to dages fest og masser af musik. Her er en hurtig gennemgang af vores favoritkoncerter i lineuppet henholdsvis fredag og lørdag.
Her er vores must-see koncerter til Distortion Ø i weekenden – dansk r’n’b og skarpe amerikanske rappere
Rico Nasty. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fredag

Vi starter fredagen med to danske r’n’b-navne. Ét af dem et lovende talent, det andet et etableret band, der netop nu er i gang med at skyde karrieren ind i næste fase.

18-årige Josephin Bovién er relativt ny i spillet, men hun udsendte sidste år sit stilsikre debutalbum ‘Caramel Babe’, der byder på r’n’b i det mere smooth soulede og legesygt jazzede hjørne. Hun spiller på Urban-scenen kl. 20.00, og her kan man lige så godt blive hængende, for her spiller Liss også kl. 21.00.

Den danske kvartet har holdt sig ude af rampelyset i tre år, men nu har de igen meldt sig ind i kampen med to skarpe singler og en ep ved navn ‘Second’, der udkommer senere i juni – den kan man helt sikkert høre flere sange fra på Refshaleøen.

Bevæger vi os over til det udenlandske, er det helt sikkert værd at tjekke amerikanske Channel Tres ud. Los Angeles-musikeren laver sådan noget soulet house med snakkende rapvokal, der har lige præcis den puls, som passer så godt til Distortion Ø.

Skal det være lidt mere hiphoppet, så er 070 Shake også et virkeligt lovende navn på den internationale rapscene. Hun har huseret i et par år, men fik for alvor luft under vingerne, da hun blev signet til Kanye West og Pusha-T’s G.O.O.D. Music-pladeselskab og efterfølgende leverede en fuldstændig gribende gæsteoptræden på ‘Ghost Town’ fra Kanyes ‘Ye’-album. Men altså: Hendes solomateriale er også super solidt, tjek bare ‘Glitter’-ep’en fra sidste år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lørdag

Afhængigt af, hvor hurtigt du kommer ud af døren lørdag (og om du skal nå at fange Champions League-finalen inden da), kan du for eksempel starte med Lillebittebock og FlexLikeKev, der spiller lige efter hinanden kl. 21.00 og 22.00; to stærke kort fra den unge danske rapscene.

22.30 er Bette på, og den danske r’n’b-sangerinde har vist, at hendes vokal sagtens kan leve op til de fyldige studieindspilninger. Det bliver dog stilhed før stormen, for midnat er det tid til den amerikanske rapper Rico Nasty, som ja, er alt andet end stille og rolig. Nasty er rå, skrigende og aggressiv, og hendes uforfærdede tilgang til hiphopgenren har sikret hende et markant gennembrud over de seneste par år.

Er du pas på hiphop, kan du også tage lørdagens lol-booking til dig og smutte over i Tekno Tunnel, hvor tyske 666 spiller – ja, dem med ‘Alarma!’, ‘Amokk’ og så videre. Tunnelen er i forvejen er meget specielt sted, og med 666 på plads derinde i mørket kan alt ske.

Dagen sluttes selvfølgelig af på Rave-scenen med først Kink og så Adana Twins. Det er jo Final Party.

Læs også: Regn og blæst kunne ikke holde Distortion nede: Se billeder fra gadefesten på Vesterbro

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af