Billie Eilish tæmmede Tinderbox med døsig vokal og rowdy attitude

Billie Eilish tæmmede Tinderbox med døsig vokal og rowdy attitude

Et hav af iPhones prydede pladsen foran Rød Scene allerede før Billie Eilish kom på scenen, og 4G-forbindelsen var for evigt tabt under koncerten. Alle var mødt op for at se teenageidolet – også unge piger og drenge, der måske ikke normalt ville have betrådt Tinderbox-jord.

Som på det roste album ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ åbnede Eilish koncerten med den næsten cirkusagtige ‘Bad Guy’, og publikum overdøvede nærmest hendes ASMR-agtige vokal i begejstring. Og netop denne kvalitet ved Eilishs vokal blev det mest ambivalente element ved hele koncerten – hendes stemme og den tilbagelænede attitude er netop det, der gør Billie Eilish så appellerende, men disse karaktertræk havde samtidig en lille smule svært ved at brillere i festivalformatet. Ingen tvivl om, at disse ting gør sig fuldstændig eminent på et album og nok også til en indendørs koncert – men på Tinderbox var hele udtrykket en kende udfordret.

Eilish spillede sig gennem størstedelen af numrene fra førnævnte debutalbum og den forudgående ep ‘Don’t Smile At Me’ og demonstrerede en kæmpe portion selvtillid under hele seancen. Nærværet var en øm singer/songwriter værdigt, mens hendes ageren på scenen var som en rowdy rapper. Det hele selvfølgelig akkompagneret af loyale skrig og fællessang fra fans.

Netop den dybfølte kontakt til fansene var det mest fascinerende element ved hele koncerten, og Eilish dedikerede også et enkelt nummer til dem, der »absolutely despise themselves«. Hele vejen igennem var hun fuldstændig med på, hvordan hun skulle inddrage og forføre sit publikum, og under ‘Copycat’ satte hele festivalpladsen sig på knæ på hendes ordre.

De rowdy teenageskrig gik dog en lille smule tabt under åben himmel. Selv om Eilishs fanskare var enorm, kunne man ikke undgå at tænke, om hendes nedtonede stemme, de rolige numre og den ultraloyale fanskare havde gjort sig bedre på en mindre scene. Det er dog efterhånden et faktum, at Billie Eilishs popularitet gør, at det slet ikke er en mulighed længere – næste gang hun giver dansk koncert på et spillested, bliver det næppe på så ’lille’ et venue som Store Vega.

Eilish afsluttede Tinderbox-showet med blandt andet det fine afdæmpede nummer ‘I Love You’, hvor publikums fællessang var direkte øredøvende. Der blev det for alvor cementeret, at Billie Eilishs talent og hendes trofaste entourage er noget helt igennem unikt.


Kort sagt:
Billie Eilish cementerede sit talent, men hendes nedtonede vokal havde det svært under åben himmel.

Læs også: Street style: Billie Eilish-fans stod i kø foran Storms merchandise-popup

Billie Eilish. Koncert. Tinderbox, Rød Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af