Discobeats og knuste hjerter banker om kap på Mark Ronsons ‘Late Night Feelings’

Discobeats og knuste hjerter banker om kap på Mark Ronsons ‘Late Night Feelings’
Mark Ronson.

Leder du stadig efter soundtracket til sommeren 2019? Det der album, der er den perfekte kombination af feststemning, catchy omkvæd og følsomme øjeblikke?

Well, svaret kan meget vel findes i Mark Ronsons ‘Late Night Feelings’. Produceren har selv beskrevet albummet som en samling af »sad bangers«, og det er egentlig en meget præcis beskrivelse. De 12 numre lyder nærmest som albumcoveret ser ud: Discoinfluerede dansebangers om knuste hjerter og de trættende tanker, der kan plage én i de sene nattetimer.

Min første umiddelbare tanke, da jeg kastede mig over ‘Late Night Feelings’, var, at det nok ville være en forholdsvis fragmenteret oplevelse. Selv om Ronson er en virkelig dygtig og særegen producer, er det svært at skabe en rød tråd mellem 13 sange leveret af ni forskellige sangere – ikke?

Men som det også var tilfældet på ‘Uptown Special’, binder Mark Ronsons sangskrivning og produktioner albummet sammen og skaber en virkelig særlig stemning, som nok er svær at opnå som soloartist. Ronson fremstår som den mest overskudsagtige mastermind, der virkelig forstår at bringe det bedste frem i de artister, han arbejder sammen med.

Camila Cabello har eksempelvis aldrig lydt så interessant, som hun gør på ‘Find U Again’, Lykke Li lyder trist-og-sexet som aldrig før på titelnummeret og den ligeså flotte ‘2AM’, og selv Alicia Keys bliver gjort aktuel igen på det groovy r’n’b-nummer ‘Truth’. Gæsteartisterne (som jo egentlig udgør en ret stor del af albummets dna) er den perfekte kombination af kæmpestore mainstreamstjerner, heriblandt Miley Cyrus, førnævnte Camila Cabello og Alicia Keys, og mere underspillede artister som Lykke Li, Angel Olsen, Diana Gordon, Ilsey og King Princess, der tilføjer albummet den glamourøse stemning af soveværelsesdisco, der gør ‘Late Night Feelings’ til en ædelsten af et album.

Den mest brugte stemme på albummet er r’n’b-sangeren Yebba, der står for vokalen på de groovy numre ‘Knock Knock Knock’, ‘When U Went Away’ og ‘Don’t Leave Me Lonely’, hvoraf sidstnævnte på trods af en simpel produktion virkelig indeholder alle elementer til at blive et kæmpe sommerhit: En stærk vokal, et calypsobeat og soulede akkorder. Lyrikken i broen indkapsler desuden albummets overordnede stemning helt perfekt: »If we fall apart, oh let’s do it in the dark«.

Selv om man har grovlyttet singlerne ‘Find U Again’, ‘Nothing Breaks Like a Heart’ og ‘Late Night Feelings’ er albummet fyldt med overraskelser, der uden at blinke kommer på højde med de stærke forløbere. Særligt albummets afslutningsnummer, ‘Spinning’ feat. Ilsey, er et fuldstændig hjerteskærende nummer, der gennem vocoder og en lille ‘Late Night Feeling’-reprise sætter det største, rørende og mest overbevisende punktum på et album, der føles som en af de hidtil stærkeste popudgivelser i år.


Kort sagt:
Mark Ronsons ‘Late Night Feelings’ er med sine discoinfluerede dansebangers om knuste hjerter en af årets hidtil stærkeste popudgivelser.

Læs også: De ti bedste sange, Mark Ronson har produceret – fra Coldplay-cover til funkfornyelse

Mark Ronson. 'Late Night Feelings'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af