Jeg mødte en ny, optimistisk Danny Brown på Heartland Festival

Jeg mødte en ny, optimistisk Danny Brown på Heartland Festival
Danny Brown på Heartland Festival.

Heartland har lidt ry for at være den danske festivalsommers pæne, modne elev. Publikums gennemsnitsalder er en kende højere end hos konkurrenterne, maden er en del dyrere, der er nærmest fokus på talks lige så meget som musikken, og ikke mindst er stemningen generelt meget afslappet.

Den evigt ustyrlige rapper Danny Brown havde altså lidt af en opgave, da han skulle ruske op i publikum, der inden da havde kunnet se de stilfærdige rockveteraner Elbow – den totale antitese til Brown. Og der gik da noget tid, før festen for alvor gik i gang. Folk stod rimelig stille under åbningsnummeret ‘Die Like a Rockstar’, men efter et par numre var publikum godt rowdy.

Publikum og den generelle Heartland-profil var dog næppe den eneste årsag til, at festen ikke gik i gang lige fra første track. Browns vokal var alt for lav. Det problem gjaldt hele koncerten igennem, men især i starten var det noget nær umuligt at dechifrere hans notorisk skingre stemme, med mindre man kendte hans diskografi til hudløshed. Det sprælske, ofte ubekvemme tekstunivers druknede totalt i buldrende bas. I det hele taget var lyden rimelig mudret.

At det alligevel lykkedes at få gang i publikum skyldtes to helt centrale ting, der fungerede knaldgodt.

For det første var Danny Browns scenetilstedeværelse forrygende. Han var, trods de noget makabre tekster, øjensynligt i fremragende humør, og det smittede. Han havde også rigtig godt styr på, hvor godt publikum kunne hans tekster, og det spredte god stemning, når han lod festivalgæsterne håndtere hooks til sange som ‘Smokin & Drinkin’ og ‘Ain’t It Funny’.

For det andet havde Brown en fantastisk dj med: Skywlkr, der også har produceret en del af Browns sange. Skywlkrs mix havde gnidningsfri overgange fra én sang til den næste, stort set uden at der blev taget nogen pauser. Når der konstant var gang i musikken, hobede stemningen sig også op, og publikum blev gradvist vildere.

Det skuffede mig i starten lidt, at Brown virkede så glad og lystig, når musikken fra album som ‘Old’ og mesterværket ‘Atrocity Exhibition’ jo er så ængstelig og manisk. Men det var en ny, helstøbt identitet, der faktisk klædte Brown. Og var der et nummer, hvor det især fungerede, var det, da han valgte at dele det uudgivne nummer ‘Best Life’ fra rapperens kommende Q-Tip-producerede album ’uknowhatimsayin?’.

En ny, positivt stemt Danny Brown er født, og han var fornøjeligt selskab på Heartland.


Kort sagt:
Danny Brown skulle kæmpe med nogle lydproblemer og et publikum, der lige skulle ruskes i gang, men med Skywlkr bag dj-pulten fik han skabt en festlig hiphopkoncert, der cementerede en ny, optimistisk Danny Brown.

Læs anmeldelse: Solange på Heartland Festival

Danny Brown. Koncert. Heartland Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af