Major Lazers NorthSide-numsefest løb hurtigt tør for nye tricks

Major Lazers NorthSide-numsefest løb hurtigt tør for nye tricks

Major Lazers NorthSide-koncert fik sat standarden fra første øjeblik: Et minimalistisk, men alligevel hårdtpumpende digitalt dancehallbeat gik i gang, mens en gruppe dansere twerkede på livet løs.

Disse to elementer endte med at være hovedingredienser i festlighederne. Det var en hårdkogt dancehall-numsefest fra start til slut, hvor seks kvindelige dansere var det absolutte visuelle midtpunkt. Scenen var kløgtigt indrettet i en pyramideform, sådan at samtlige dansere ville være synlige uanset hvilken formation, de befandt sig i – og danserne var skam også gode til at bruge selve scenens struktur i deres koreografi.

Det kan ikke siges nok, at danserne var ufatteligt dygtige. Som forventet var koreografien meget bagdels-orienteret, men stort set hele kroppen kom godt i sving, og det var så stramt eksekveret og højenergisk, at det var svært ikke at lade sig imponere. Dertil gik de igennem en del kostumeskift, der gik så gnidningsfrit, at det var bemærkelsesværdigt, at de kunne nå det.

Major Lazer var dog en anden historie. Der har den sidste uge svirret nogle rygter om, at Jillionaire har forladt gruppen, og selv om Diplo har forsøgt at afkræfte disse rygter, var Jillionaire altså ikke til stede på NorthSide. Han var erstattet af det nye medlem Ape Drums, som live var en ualmindeligt anonym skikkelse, der for det meste forblev bag dj-pulten uden at sige særlig meget.

Da jeg øverst skrev, at gruppen fik sat standarden tidligt, gjaldt det både på godt og ondt. For Major Lazer startede med energiniveauet skruet helt op til en 11’er, og så er der jo ikke rigtig nogen vegne, man kan gå derfra. Man kunne selvfølgelig prøve med klassiske festtricks som pyroteknik, røgkanoner eller konfetti, men her var problemet det samme: De havde allerede gjort det meget tidligt i koncerten.

Major Lazer prøvede med nogle live-blæserinstrumenter til sange som ’Can’t Take It From Me’ og ’Watch Out For This (Bumaye)’, og det ville sikkert have været et frisk pust, hvis disse ikke druknede helt og aldeles i hårdtslående synthblæsere.

De prøvede også at gøre festen lidt livlig ved at interpolere andre musikeres sange. Det havde sin charme, da de satte ’Destination Calabria’, ’Seven Nation Army’ og ’Kernkraft 400’ over dancehall-beats, men da de andetsteds bare spillede ’Purple Lamborghini’ og ’Sicko Mode’ uden nogen dancehall-twists, føltes det lidt fladt.

Major Lazer skød virkelig sig selv i foden ved at starte på så gennemført vis – for meget af det, der fulgte, føltes lidt som fodnoter til de første ti minutter.


Kort sagt:
Major Lazer startede deres NorthSide-numsefest med manér, men alt for hurtigt løb de tør for nye tricks.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Major Lazer. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af