Spoiler Alert: Det kan du forvente til Tame Impalas koncert på NorthSide

Tame Impala spiller på torsdag på NorthSide i Aarhus. Det er den australske gruppes første danske koncert i tre år, og de vender tilbage med udsigter til et nyt album. Vi har kigget på, hvad man kan forvente sig af koncerten.
Spoiler Alert: Det kan du forvente til Tame Impalas koncert på NorthSide
Kevin Parker.

For tre år siden gav Tame Impala en fuldkommen fantastisk koncert på Roskilde Festivals Arena-scene. Dengang var det med det fænomenale album ‘Currents’ i ryggen.

‘Currents’ er stadig gruppens nyeste album, men vi har udsigt til et nyt af slagsen relativt snart, som sonisk lader til at følge stilen fra forgængeren, hvis singlerne ‘Patience’ og ‘Borderline’ er repræsentative.

Men får vi mon noget mere at høre fra det nye album, når Tame Impala indtager NorthSide? Og hvordan får de de tunge forvrængede guitarer fra deres tidlige skiver til at passe ind med deres nuværende, lidt mere poppede lyd?

Vi har reserarchet lidt på, hvad man kan forvente til koncerten på NorthSide torsdag. Læs ikke med, hvis koncertens forløb skal være en overraskelse!

Setuppet

Multiinstrumentalisten Kevin Parker er det eneste medlem af Tame Impala i studiet, men på scenen er det en anden historie. Her medbringer han fire venner, der hjælper ham med at give musikken en levende, fyldig livelyd: Jay Watson, Dominic Simper, Julien Barbagallo og Cam Avery.

Kevin Parker selv agerer udelukkende forsanger og leadguitarist – to tjanser, det da også ville lyde fuldkommen forkert, hvis andre tog sig af.

Synthesizers er vigtige i Tame Impalas lyd for tiden, og derfor er der hele to, der har tangenterne som primært instrument: Jay Watson og Dominic Simper. Når bandet skal spille mere rockede tracks, kan begge dog også finde på at spille guitar. Dertil snupper Simper til tider en bas, og Watson er backingvokalist.

Cam Avery er først og fremmest bassist og backingvokalist, men på visse sange tager han hånd om en synthesizer. Bandets trommeslager, Julien Barbagallo, bliver derimod bag tønderne hele vejen, hvorfra han også bidrager med backingvokaler.

Setlisten

Ét spørgsmål er sikkert på læberne af mange Tame Impala-fans: Vil gruppen spille nogen uudgivne sange fra det kommende album på NorthSide? Til det er svaret et stort, rungende nej. Ikke blot fordi det endnu ikke er sket til andre koncerter, men også fordi Kevin Parker har været rimelig klar i mælet om, at han ikke kan lide at spille uudgivne tracks live. Så med mindre det nye album mod al forventning bliver surprise-udgivet inden på torsdag, er det dybt usandsynligt, at vi vil få andre sange fra albummet end singlerne ‘Patience’ og ‘Borderline’.

‘Currents’ er derfor stadig det dominerende album på turneen. Til en typisk koncert vil omtrent halvdelen af sangene være fra ‘Currents’ og cirka en fjerdedel fra ‘Lonerism’. Derfra bliver der fyldt op med ‘Innerspeaker’-sange og de to nye singler. Der er desuden praktisk taget garanti for, at begge nye singler vil blive spillet, idet begge har været spillet til samtlige hidtidige koncerter fra den igangværende turné.

Foruden de to nye tracks har følgende ni sange været fast inventar til alle koncerter: ‘Let It Happen’, ‘The Moment’, ‘Elephant’, ‘The Less I Know the Better’, ‘Why Won’t You Make Up Your Mind?’, ‘Eventually’, ‘Apocalypse Dreams’, ‘Feels Like We Only Go Backwards’ og ‘New Person, Same Old Mistakes’.

‘Let It Happen’ har indtil videre startet alle turneens koncerter, som alle er blevet afsluttet af ‘New Person, Same Old Mistakes’. Med andre ord har vi her et sikkerhedsnet, hvis du vil blive og vente på ekstranumre: Hvis de endnu ikke har spillet ‘New Person, Same Old Mistakes’, er koncerten ikke forbi.

Gruppens setlister har ikke varieret det store fra koncert til koncert. Deres seneste show var en festivalkoncert på den franske festival We Love Green, og den repræsenterer ret godt, hvordan setlisterne har set ud i løbet af turneen:

Setliste fra We Like Green i Paris den 2. juni:
Entresang, spillet fra bånd: ‘List of People (To Try and Forget About)’
’Let It Happen’
’Patience’
‘The Moment’
‘Mind Mischief’ (med ‘Sestri Levante’ i outroen)
’Nangs’
‘Elephant’
’The Less I Know the Better’
‘Yes, I’m Changing’
‘Why Won’t You Make Up Your Mind?’
‘Eventually’
‘Borderline’
‘Apocalypse Dreams’

Ekstranumre:
Entresang, spillet fra bånd: ‘Mutant Gossip’
‘Feels Like We Only Go Backwards’
‘New Person, Same Old Mistakes’

Læs også: NorthSide vil stoppe snak under koncerter – uddeler hold kæft-bolsjer til publikum

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af