Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Rosalía og tre gange dansk rap

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Rosalía og tre gange dansk rap
Rosalía.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Miya Folick ’Malibu Barbie’

Sidste år udgav den amerikanske sanger og sangskriver Miya Folick det stærke, oversete album ’Premonitions’, hvorfra sangen ’Thingamajig’ var et af årets bedste numre. Nu er hun klar med sit første nummer siden da, den vemodige rockballade ’Malibu Barbie’, der handler om de urealistiske standarder, vi overbeviser os selv om, at vi skal leve op til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Emil Stabil ’Lotteri’

Efter to års tavshed er Emil Stabil tilbage! Den nyhed kunne vi dele i nyeste afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast, hvor den ufryselige rapper var gæst. Den kompromisløse og massivt succesfulde rapper har på ’Lotteri’ et noget mere modent udtryk, end man er vant til – altså relativt set. For der er stadig godt med cocky attitude på den melodisk smittende single, hvis flotte video er optaget i Tokyo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. King Gizzard & the Lizard Wizard ’Self-Immolate’

King Gizzard tog en velfortjent pause i 2018, men ellers virker det som om, der altid er gang i noget hos de australske syrehoveder. Det er kun en måned siden, de udgav det psykedeliske boogierock-album ’Fishing for Fishies’, og allerede nu er de klar med nyt materiale. ’Self-Immolate’ er uforfalsket thrash metal med visse elementer af stoner metal. Oven på den ligeledes thrashede ’Planet B’ kunne det tyde på, at gruppen har en decideret metaludgivelse på vej.

4. Pil ’Dø af kærlighed’

Pil Jeppesen udgav sidste år to engelsksprogede ep’er, dog med et enkelt dansk indslag i form af højdepunktet ‘Nattely’. Nu har hun helliget sig modersmålet, og til efteråret får vi en dansksproget ep. Første udspil fra denne er kærlighedssangen ’Dø af kærlighed’, der lader kølig synthpop mødes med brændvarm, intim r’n’b og en dybt charmerende tekst.

Hør sangen via Spotify HER.

5. Michael Williams ’Shooter’

Det er fuldkommen uimodståeligt, når Michael Williams laver afdæmpede pistollyde i omkvædet til ’Shooter’. Mens trapbeatet er godt, og Williams har fat i nogle skarpe rim, er det især hans mange kreative lydord og ad-libs, der får sangen til at stikke ud.

Hør sangen via Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lvra ’U Don’t Have to Like Me’

19-årige Rachel Lu har netop udgivet sin debutsingle ‘U Don’t Have to Like Me’ under kunstnernavnet Lvra (udtalt loorah). Den britiske sanger blander let trappet r’n’b med samples fra traditionel kinesisk musik – hvilket også giver mening, da hendes forældre er fra Kina. Kombinationen virker måske spøjs, når man får den beskrevet, men den giver øjeblikkeligt mening, når man først hører den.

7. Cxrtier ’Dobbelt op’

Danske Cxrtier brager igennem på ‘Dobbelt op’, en dejligt provokerende single, der byder på alt det bedste ved dansk Soundcloud-rap. Han veksler problemfrit mellem skramlede vokaleffekter, hårdkogte triplet-flows og et kæphøjt melodisk hook.

Hør sangen via Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Rosalía ‘Aute Cuture’

Engang imellem kommer der en kunstner, som revolutionerer musikvideoformatet og bare bliver ved med at udsende det ene visuelle sidestykke efter det andet. Sådan en er spanske Rosalía lige nu, og heldigvis har hun også musikken til at bakke det op: ‘Aute Cuture’ er et lille magtstykke med håndklap og de der mutede fanfarer som skæv fremdrift.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af