Fouli bragte gaden til Roskilde Festival

Fouli bragte gaden til Roskilde Festival
Fouli på Roskilde Festival. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Dansk hiphop har været smalt repræsenteret på Roskildes hovedprogram, men i festivalens sidste bandpakke inden offentliggørelsen af spilleplanen landede Fouli på plakaten. Sammen med Artigeardit blev den 22-årige rapper fra Albertslund således den eneste repræsentant for den melodiske hiphop og gaderap, der dominerer hitlisterne og streamer i store tal.

At han til gengæld fik et spot på festivalens sidstedag kan synes ærgerligt, men at dømme på det lettere tynde fremmøde kan det også siges at være passende. Der kan være flere forklaringer: Måske er Fouli ikke helt stor nok til Apollo-scenen endnu, måske er hans kernepublikum ikke til stede på festivalen – eller det kan skyldes den simple årsag, at de fleste bare lå brak i campingområdet i stedet.

Fouli var tydeligvis opsat på at levere. Kasketten sad stramt, og det hvide stracksuit skinnede. Bakket op af sin dj Akhee og to musikere på henholdsvis pads og keys var udtrykket meget live, ligesom der – heldigvis – ikke blev lænet for meget op af backingtracket.

Efter at have spillet den stærke og catchy hyldest til hjemstavnen, ’Gaden’, tidligt i sættet, kom der gæster på stribe.

»Jeg er fuld af overraskelser i dag«, lød det, som både Naoui, TopGunn, Node, en yderst energisk Omar og ZK i et funky orange tracksuit blev hevet ind, sidstnævnte på et par nye, uudgivne numre. Det var næppe så overraskende igen, men gæstebidragene gav både det nye kuld af storhittende rappere en tiltrængt plads i Roskilde-spotlyset, ligesom det gav koncerten et fint flow.

Fouli har dog ikke helt hitmaterialet til en timelang koncert endnu, hvilket også kom til udtryk, da han af flere omgange forlod scenen for at give sine gæster solospots, henholdsvis ZK med ’Zum Zum’ og Node med ’Gi mig det hele’, inden den blærede ’Million’ og den afropop-inspirerede ’La Fami’ lukkede sættet med strengepluk og et feststemt beat.

»Den her er til mine ettere, der’ på farten«, lød det i ’Akhees’ fra den indtil videre eneste ep-udgivelse fra Fouli, ’Dag 1’, og selv om der ikke var så mange af dem derude blandt publikum, så blev gaden repræsenteret i fin stil.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Fouli. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af