Efter anklager om plagiat: Lizzo giver officiel anerkendelse til forfatter af tweet

Efter anklager om plagiat: Lizzo giver officiel anerkendelse til forfatter af tweet
Lizzo. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Lizzos ‘Truth Hurts’ har netop generobret førstepladsen på Billboard-listen efter en kort forvisning til andenpladsen af Travis Scotts ‘Highest In the Room’, men det betyder næppe, at de copyright-mæssige kontroverser omkring nummeret er ovre.

Det hele startede allerede sidste år, da den britiske komiker Mina Lioness påstod, at Lizzo uretmæssigt havde kopieret linjen »Just took a DNA test / turns out I’m 100% that bitch« direkte fra et af hendes tweets fra 2017. Lizzo bekræftede, at hun ganske rigtigt havde set og følt sig inspireret af et meme med tekstlinjen, men benægtede, at hun nogensinde skulle have opdaget Lioness’ tweet.

Nu har Lizzo dog alligevel besluttet sig for at kreditere Lioness som co-writer på sangen. Det offentliggjorde hun på sin instagram i går aftes, da hun i et opslag med teksten »Truth Hurts… but the truth shall set you free« anerkendte Lioness’ indflydelse på memet: »Jeg lærte senere, at det meme, jeg var inspireret af, var baseret på et tweet, og det er med tweetets skaber, jeg vil dele min succes… ikke med de her mænd. Punktum«.

View this post on Instagram

Truth Hurts… but the truth shall set you free.

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

Med den sidste bemærkning om »de her mænd« hentyder Lizzo til en anklage, der kom frem i sidste uge, hvor producerbrødrene Justin og Jeremiah Raisen også påstod at have en andel i ‘Truth Hurts’. Det afviser Lizzo dog blankt med kommentaren: »De mænd, der påstår at have andel i ‘Truth Hurts’, har ikke hjulpet mig med nogen dele af sangen. Der var ingen andre til stede, da jeg skrev ‘Truth Hurts’ – bortset fra mig, Ricky Reed og mine tårer. Den sang er mit liv og dens ord er min sandhed«.

Lizzo har fulgt op på sit opslag med et søgsmål mod de to Raisen-brødre for at få rettens ord for, at de ikke er berrettigede til hverken økonomisk eller kunstnerisk andel i ‘Truth Hurts’. Søgsmålets primære påstand lyder på, at brødrene angiveligt skulle have afgivet alle rettigheder til nummeret skriftligt for flere måneder siden, og at deres forsøg på at opnå en andel i det nu udelukkende skyldes nummerets store succes.

Ifølge Pitchfork afviser Raisen-brødrene dog at have underskrevet sådanne papirer, og Justin Raisen har endda fremsendt en mail tilbage fra september 2017, der angiveligt påviser, at de gjorde deres krav gældende længe før ‘Truth Hurts’ blev et verdensomspændende fænomen.

Sagen mellem Lizzo og Raisen-brødrene er altså langt fra afsluttet, men tweet-forfatteren Mina Lioness lader til at være ovenud begejstret for krediteringen, som hun annoncerede ved at tweete: »Har lige taget en DNA-test, og det viser sig, at jeg nu er medforfatter på Billboard-listens nummer et sang«.

Læs også: Se Lizzo levere en vild, veloplagt ‘Tiny (ass) Desk’-koncert

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af