Nas gider ikke mere ‘Illmatic’: »Jeg er træt af at fejre det«

Nas gider ikke mere ‘Illmatic’: »Jeg er træt af at fejre det«
Nas på NorthSide. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Nas’ debutalbum ‘Illmatic’ fra 1994 bliver tit kåret som det bedste hiphopalbum nogensinde. De seneste 25 år har New York-rapperen spillet de ikoniske sange fra udgivelsen til utallige koncerter, og hver gang værket har jubilæum, bliver det fejret og hyldet på ny. Men Nas er efterhånden ved at være godt gammeldags træt af det.

»Jeg er træt af at fejre det«, fortæller rapperen i et nyt interview hos Haute Living. »Jeg er meget taknemmelig, det er helt vildt, men at hylde ét album, når jeg har lavet over ti, med alt det andet jeg har lavet – og jeg har arbejdet i så lang tid – at fejre ét album er corny, synes jeg. Jeg vil ikke fejre flere ‘Illmatic’-ting. Jeg er færdig. Mine damer og herrer, tak for at sætte pris på det album, men det er slut«.

Nas kalder også de evindelige jubilæums-fejringer for »en kalender, jeg ikke har bedt om, der viser mig, hvor hurtigt tiden går«, i det forbløffende ærlige interview. Her afslører den åbenhjertige rapper i øvrigt også, at han ikke har udgivet så meget musik på det seneste af den simple grund, at han hellere vil leve sit liv end at låse sig inde i et studie.

»Jeg vil bare leve mit liv, og jeg føler, at hvis jeg hele tiden er i studiet, går jeg glip af livet«, siger Nas blandt andet: »Jeg vil ikke tilbringe min tid indendørs og lave musik. Jeg vil være udenfor og opdage nye og friske ting, der ikke har noget at gøre med et navn, et brand eller et ego. Jeg vil nyde min familie og mine venner; jeg vil nyde de simple ting«.

At dén tilgang til livet måske har hæmmet hans musik på det seneste, har han det fint med: »Jeg ved, at jeg kunne lave bedre musik, hvis jeg var i studiet hele tiden, men jeg er ligeglad«.

Læs også: Nas’ album med Kanye West er bedst, når rapperen vender blikket indad mod sig selv og sit miljø

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af