Ude nu: Her er ugens fem vigtigste nye album

Hver fredag guider vi til de mest spændende udgivelser fra musikkens verden – denne uge med masser af dansk materiale fra blandt andet Big Thief, Gents og Kim Gordon.
Ude nu: Her er ugens fem vigtigste nye album
Kim Gordon. (Foto: Natalia Mantini)

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Big Thief ‘Two Hands’

Der er gang i produktionen hos Big Thief, der med folkpoeten Adrianne Lenker i front er klar med deres andet album i 2019. ‘U.F.O.F’ udkom i maj til store roser fra blandt andet vores anmelder, der ikke tøvede med at udnævne Big Thief til USA’s bedste indieband. Kan de holde kvaliteten oppe?

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Gents ‘Human Connection’

Vi har ventet i spænding på Gents’ efterfølger til 2017-debutalbummet ‘About Time’, der efter planen skulle være udkommet allerede i foråret, men altså blev udskudt. Ifølge duoen selv skal de retroklingende synthperler på ‘Human Connection’ udgøre en kærkommen reminder om, at vi ikke må glemme os selv og hinanden i en verden, hvor teknologiske fremskridt gennemsyrer alle aspekter af vores liv.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Kim Gordon ‘No Home Record’

Det tidligere Sonic Youth-medlem Kim Gordon er klar med sit første soloalbum nogensinde, der, hvis man skal dømme efter singlerne ‘Air BnB’ og ‘Hungry Baby’, lyder til at trække inspiration fra den alternative rock, vi kender fra hendes tid i det legendariske band. Man finder dog også elementer af nærmest Björk-agtig spoken word og dubsteb-stemning på det spændende nummer ‘Sketch Artist’, så noget tyder altså på, at vi får et yderst varieret album fra den ovenud rutinerede musiker.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Devon Welsh ‘True Love’

Devon Welsh har tidligere slået sine folder i electropop-duoen Majical Cloudz, men siden opløsningen tilbage i 2016 har den eftertænksomme canadier løbende udgivet musik i eget navn. Nu er han klar med sit andet soloalbum, der har fået titlen ‘True Love’ – hvilket er passende, hvis man skal dømme efter de nærmest vægtløse singleforløbere ‘Somebody Loves You’ og ‘Uniform’, der netop kredser om kærligheden og ikke mindst de usikkerheder, der uundgåeligt følger med.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lindstrøm ‘On a Clear Day I Can See You Forever’

Norske Hans-Peter Lindstrøm er en sikker leverandør af instrumental electronica, der altid overrasker med eksperimenterende indflydelser fra et hav af andre genrer. Som når han på ‘Really Deep Snow’ fra sit nye album maler hypnotiserende snedækkede lydbilleder med synth-arpeggiators og distortet el-klaver, inden han slutter det hele af med intet mindre end en klassisk latinrytme spillet på et par gode gamle claves.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Hør også:
Blood Orange ‘Fields’
Drew ‘Brutal’
Heidi Mortenson ‘Spectrum’
Kaz ‘Tropiske fantasier’
Lil Tjay ‘True 2 Myself’
Rome Fortune ‘Freektales’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af