Shura charmede igennem på Hotel Cecil, så man næsten glemte skønhedsfejlene

4 6
Shura charmede igennem på Hotel Cecil, så man næsten glemte skønhedsfejlene
Shura på Hotel Cecil. (Foto: Daniel Liversage/Soundvenue)

Flere gange under søndagens koncert på Hotel Cecil måtte man sande, at Shura altså ikke er verdens største sanger. Ikke fordi den britiske popmusikers vokalpræstation ligefrem var dårlig. Der var bare en del små skæverter iblandt, når de højeste toner skulle nås, mens de stemmeeksperimenter, der afvigede fra studieversionerne, ikke altid løftede sangene.

På trods af dette leverede Alexandra Lilah Denton, som hun hedder uden for sit musikalske virke, en vellykket koncert. Aftenen blev simpelthen charmeret i hus med humor, nærvær og spilleglæde, så man næsten glemte de vokale skønhedsfejl.

Shura lignede nærmest en countrysanger, da hun iført hvid hat og sort læderjakke gik ind på scenen med en guitar over skulderen under bløde synthtoner og blåt lys. ‘BKLYNLDN’ fra det nyeste album ‘Forevher’ blev fremført med et roligt smil fra briten, der fra begyndelsen havde et godt samspil med de to andre kompetente musikere på scenen. Inde i den farvede røg gemte der sig en trommeslager samt en fyr på både keyboard, sampler og elektrisk guitar.

Allerede i næste sang, ‘Nothing’s Real’ fra debutalbummet med samme titel, brød Shura ud i et overraskende skrig, og andet vers blev nærmest leveret som en rap. Herefter smittede den energiske stil af på publikum, som vrikkede og nikkede med til den catchy og sommerlige single ‘Religion (U Can Lay Your Hands On Me)’. Snart blev hatten smidt, og flere gange lod sangeren det lange, lyse hår falde ned over ansigtet, når hun med stor indlevelse spillede på sin elguitar eller sampler.

De mange tilfredse smil viste tydeligt, at Shura var glad for at være tilbage i København efter koncerter nogle år tilbage på Ideal Bar og hedengangne Trailerpark Festival. Glæden understregede hun også mellem numrene, hvor hun tilmed priste København som sin yndlingsby »i Europa. Eller faktisk hvor som helst. For evigt«.

Pauserne bød desuden på flere sjove indslag, når Shura viste sig som en hyggelig og goofy improvisator, der holdt humøret i salen højt. For eksempel fortalte hun, at hun ville være til stede i merchandiseboden efter koncerten, men med et par essentielle forbehold: »Jeg skal lige ud og vape først. Og så skal jeg nok også tisse, men jeg vasker mine hænder!«.

Den mestendels organiske lyd fra ‘Forevher’ blev af flere omgange lagt lidt på hylden under nogle af de ‘gamle’ sange, der har et mere elektronisk udtryk. Det var også her, publikums reaktioner var mest højlydte. Mens den i dagens anledning nedbarberede udgave af ‘2Shy’ ikke gjorde afsindigt stort indtryk grundet den lidt anstrengte vokal, blev ‘Indecision’ og ‘White Light’ udført med stor veloplagthed. I sidstnævntes lange instrumentale outro overfaldt Shura tilmed sin sampler med en masse vilde slag, inden hun smed sig rockstjerne-teatralsk på scenegulvet.

Gennembrudshittet ‘Touch’, der blev bygget effektivt op af et teasende synth-loop, vakte naturligvis allerstørst begejstring blandt de fremmødte. Og meget typisk for den særdeles rare aften, udbrød en storsmilende og taknemmelig Shura »that’s amazing!«, da publikum begyndte at synge med på omkvædet.


Kort sagt:
Shura leverede ikke den mest polerede vokalpræstation, men til gengæld var den engelske popsanger meget veloplagt, morsom og nærværende på Hotel Cecil.

Læs anmeldelse: Shura ‘Forevher’

Shura. Koncert. Hotel Cecil.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af