Skarpt rappende Freddie Gibbs svinede sin dj godt og grundigt til i Pumpehuset

Skarpt rappende Freddie Gibbs svinede sin dj godt og grundigt til i Pumpehuset
Freddie Gibbs i Pumpehuset. (Foto: Oliver Klitgård Larsen/Soundvenue)

Freddie Gibbs’ dj fik en fremtrædende rolle lørdag aften i Pumpehuset.

Det var ikke, fordi DJ Ralph på nogen måde imponerede med sine evner bag en pult. Faktisk var hans obligatoriske opvarmningssæt rasende gennemsnitligt, ligesom kontakten med publikum føltes ret halvhjertet.

Til gengæld blev han svinet godt og grundigt til af hr. Gibbs under koncerten. Indiana-rapperen gjorde det således til en gennemgående joke, at DJ Ralph både var en »ugly ass nigga« og en »stupid fuck«. Et par gange undervejs blev publikum endda opfordret til at råbe »fuck you Ralph!« mod den smilende dj på scenen.

Vi blev med andre ord mødt af en Freddie Gibbs i rigtigt godt humør. Den 37-årige gangstarapper var faktisk pænt beruset, da han trådte ind på scenen iført guldkæde, hættetrøje, trenchcoat og nogle fjollede solbriller, mens han rappede åbningsnummeret ‘Freestyle S**t’ fra dette års Madlib-producerede ‘Bandana’-album. »I’m gonna keep it real with you tonight – I’m fucked up«, kunne han afsløre, mens de vanligt tunge øjenlåg næsten var lukket helt i.

Eventuelle bange anelser om en mumlende fuldemandslevering blev dog hurtigt gjort til skamme. Gibbs, der ikke bruger backup-rapper, lå overraskende tight på instrumentalerne. De stærke ‘Bandana’-sange ‘Crime Pays’, ‘Flat Tummy Tea’ og ‘Half Manne Half Cocaine’ blev udført med stort overskud, og publikum råbte med på de største punchlines.

Begejstringen på det udsolgte spillested steg i takt med rapperens eget energiniveau. Det var, som om han vågnede mere op for hver tøjgenstand, han smed. Ellers også havde det noget at gøre med den halvfulde flaske cognac, han drak på scenen. I hvert fald var han særdeles festklar, da han ikke længere havde andet end sin guldkæde på overkroppen. ‘Situations’ blev afbrudt og startet forfra med et kækt smil og ordene: »This is my favorite song of the album. You gotta turn up!«.

Freddie Gibbs i Pumpehuset. (Foto: Oliver Klitgård Larsen/Soundvenue)

I anden halvdel af koncerten havde den barmavede Gibbs samtidig gjort plads til en række bangers fra sidste års mere trappede og hårdtslående album ‘Freddie’. ‘2 Legit’, ‘Triple Threat’, ‘Death Row’ og ‘Automatic’ affødte en masse hoppende kroppe og hænder i vejret foran scenen, og manden på scenen så ikke ud til at blive træt lige foreløbig.

Udover den tilbagevendende trashtalk af egen dj (»I’m gonna throw this fucking mic in your face if you don’t do it right«), tyede Freddie Gibbs også til andre gimmicks undervejs for at holde showet dynamisk. I flere tilfælde indledte han numre med en overbevisende omgang a capella-rap – som klart nok gjorde lidt større indtryk første gang end tiende gang. Andre steder fik han alle lamper i salen slukket, så han blot var oplyst af publikums mobiltelefoner, hvilket gjorde stemningen ekstra fortættet til formidable ‘Fuckin’ up the Count’ fra ‘Shadow of a Doubt’-albummet.

Der var også dele af koncerten, hvor rapperen ikke ramte fuldstændig plet. Det virkede eksempelvis lettere ligegyldigt at have hele 03 Greedos vers fra ‘Death Row’ kørende i baggrunden, mens Gibbs bare stod og sagde »ey, ey, ey« i mikrofonen. Opfordringer om at råbe »fuck police« og »ESGN« mellem hvert nummer blev også en noget ensformig måde at holde gang i publikum på.

Rapteknisk var der imidlertid ikke en finger at sætte på Freddie Gibbs’ veloplagte gangstarap-fest, der tilmed også bød på opstemt fællessang under den geniale, George Michael-samplende ‘Careless’.

Nu håber jeg bare, at prygelknaben DJ Ralph også havde en god aften.


Kort sagt:
Gangstarapperen Freddie Gibbs var stærkt påvirket under lørdagskoncerten i Pumpehuset, men udviste alligevel usvigelig sikkerhed ved mikrofonen – og så underholdte han stort på bekostning af sin smilende dj.

Læs også: Kidd kickstartede 2010’ernes rap-revolution: »Jeg har været prototypen på alles succes«

Freddie Gibbs. Koncert. Pumpehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af