Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Benny Jamz, J Hus og Dua Lipas disco-banger

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Benny Jamz, J Hus og Dua Lipas disco-banger
Dua Lipa.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. When Saints Go Machine ‘I Don’t Tell’

When Saints Go Machine har alle dage været et følsomt band, men sjældent har de været så sårbare som på denne single, der gik forud for albummet ‘So Deep’, der netop er udkommet. Akkompagnementet er i størstedelen af spilletiden sparsomt, og Nikolaj Vonsilds velkendte falset lyder sønderknust som sjældent før.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. FKA Twigs ‘Sad Day’

FKA Twigs’ længe ventede andet album, ‘Magdalene’, er endelig udkommet, og efter et væld af stærke singler kan vi endelig kaste os over helheden. Ikke mindst er den seneste single en stærk ballade, der inkluderer nogle futuristiske, næsten PC Music-klingende produktionsvalg – dyrk bare de bragende trommer og de æteriske backingvokaler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Dua Lipa ‘Don’t Start Now’

Dua Lipa omfavner discomusikken på sin nyeste single, der er udviklet i samarbejde med holdet, der også stod for gennembrudshittet ‘New Rules’ – men ‘Don’t Start Now’ er et helt andet væsen. Denne sang er fyldt med charmerende retrostemning, hvor hvert eneste instrument lader til at hylde discogrenrens rødder i 70’ernes USA. Når vi kobler dette sammen med Dua Lipas umiskendelige attitude, får vi en moderne dance-banger som få andre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Jessie Ware ‘Mirage (Don’t Stop)’

Dua Lipa er ikke den eneste, der denne uge kiggede discoens retning – Jessie Ware kigger dog mere på 80’ernes inkarnation af genren, da den så småt var på vej til at udvikle sig til house. James Ford fra Simian Mobile Disco har da også været inde over, så det er intet under, at det lyder sådan. Helt perfekt nummer til weekenddiskoteket!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Blaue Blume ‘Someday’

Blaue Blume har just udgivet albummet ‘Bell of Wool’, der blandt andet behandler forsanger Jonas Smiths depression, der har været en medvirkende årsag til, at der har været en to år lang pause fra bandet. ‘Someday’ er et af de numre, hvor depressionens hvileløse tilværelse kommunikeres allerstærkest, ikke mindst grundet en svimlende præstation fra instrumentationen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Steve Buscemi’s Dreamy Eyes ‘Moon’

Nej, dette er ikke et nyt musikprojekt fra Steve Buscemi. Det er et ungt svensk band, der for to år siden udgav deres første ep, ‘Four Waters’. Trods det fjollede navn laver de fremragende indiepop, som på nummeret ‘Moon’ er både drømmende og sjælfuld – og det lidt skæve guitarriff giver dertil nummeret noget kant.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Benny Jamz ‘Balou’

I år har vi fået soloalbum fra både Gilli, Branco og Stepz – det eneste Molo-medlem, der altså ikke har udgivet et soloalbum, er Benny Jamz, men det bliver der lavet om på snart. Første single fra Benny Jamz’ album (der er ude »snart«) hedder ‘Balou’ og excellerer blandt andet via en sprød fløjte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Lucy Dacus ‘Fool’s Gold’

Lucy Dacus har dette år kørt et projekt, hvor hun har udgivet sange i anledning af diverse højtider – blandt andet Valentinsdag, mors dag og Bruce Springsteens fødselsdag (fejrer du ikke det?). Hun har taget jul og nytår på forskud, og derfor har vi allerede nu fået hendes obligatoriske ‘Last Christmas’-cover og det originale nummer ‘Fool’s Gold’, der omhandler en nytårsfest, Dacus selv var vært for i 2018.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Mura Masa feat. Slowthai ‘Deal Wiv It’

Roskilde-aktuelle Mura Masa er bedst kendt for house-klingende electropop, men med hans kommende album, ‘R.Y.C.’ lægger han op til lidt af et stilskift. Dette Slowthai-samarbejde er i hvert fald et arrigt postpunknummer, der leder tankerne hen mod Nottinghams idiosynkratiske arbejderklasseduo Sleaford Mods – tilsat lidt spændende elektronisk lir. ‘R.Y.C.’ udkommer 17. januar og vil byde på gæster som Tirzah, Georgia og Wolf Alice-forsangeren Ellie Rowsell.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. J Hus ‘Must Be’

UK-rap forbindes sjældent med sprøde, afslappede basgange, men det er nu engang noget af det, der gør J Hus’ nyeste single så særlig. Saxofonen gør også nummeret ganske uortodokst, og det langsomme tempo giver en dimension til Hus’ vanlige afrobeats-rytmer, der nu lyder behageligt vuggende. Det er J Hus’ første single, siden han er blevet løsladt fra fængslet, og den gør os rimelig sikre på, at hans tilbagevenden til rampelyset nok skal gå godt.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af