Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Michael Williams ‘Hygger sig’, Okay Kaya synger om »riding on your dick«

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Michael Williams ‘Hygger sig’, Okay Kaya synger om »riding on your dick«
Michael Williams.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. The Minds of 99 ‘Som fluer’

Oven på den polariserende single ‘1,2,3,4’ var der mange der troede, at The Minds of 99 udelukkende ville operere på engelsk under deres nye albumcyklus. Med ‘Som fluer’ viser de dog, at de stadig mestrer sange på modersmålet. Singlen starter som en melankolsk ballade, hvor en dybtfølt Niels Brandt synger sit hjerte ud – halvvejs igennem udvikler den sig dog til en storladen stadionhymne med en bragende elektronisk rygrad, for dog til sidst at vende tilbage til tristessen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Billie Eilish ‘Everything I Wanted’

Vi skal blot tilbage til marts for at finde Billie Eilishs suveræne debutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’?, men det unge poptalent er allerede klar med ny musik. ‘Everything I Wanted’ er en stilfærdig lille sang, der elegant udnytter Eilishs minimalistiske æstetik til at opnå en vidunderlig fornemmelse af intimitet og sårbarhed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Michael Williams ‘Hygger mig’

Det mørke, basheftige, minimalistiske trapbeat på ‘Hygger mig’ står i vidunderlig kontrast til titlen. Williams fyrer den ene punchline efter den anden af på dette track, og bedst som man tror, han er ved at løbe tør, kommer der problemfrit endnu en vittig vending. Sammenlagt med et køligt flow og tonsvis af ad-libs får vi ugens nok mest cool hiphoptrack.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Chiiild ‘Darling’

Den canadiske komet Chiiild er uimodståelig på denne søde kærlighedserklæring. Sonisk blander han indiepop med soul, og resultatet er både varmt, groovy og proppet med charme. Det er en oplagt sang at sende til nogen, man er lun på, hvis man føler sig i det romantiske hjørne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Okay Kaya ‘Baby Little Tween’

Norske Okay Kaya blander melankoli, humor og sensualitet på denne fine lille single, hvor hun uden tøven synger »Riding on your dick« adskillige gange over elegant, følsom instrumentation. Den diskrepans er dog kun én af de mange ting, der gør ‘Baby Little Tween’ til en spektakulær sang. Først og fremmest er den bare bygget på bundsolid sangskrivning, der gør, at vi glæder os til, at Okay Kaya udgiver albummet ‘Watch This Liquid Pour Itself’ den 24. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Ida Laurberg ‘My Chemistry’

Ida Laurbergs emopop tager noget af sin inspiration fra Billie Eilish, men det danske stjerneskud sørger dog for, at hendes eget perspektiv altid står mere centralt end nogen musikalsk indflydelse gør. Det ses blandt andet på dette nummer, der omhandler hendes angst – og nummeret er lige så hjemsøgende og personligt, som det emne lægger op til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. FKA Twigs ‘Fallen Alien’

FKA Twigs’ nye ‘Magdalene’ er intet mindre end mesterligt. Her på Soundvenue fik det topkarakter, og et af højdepunkterne på det ni numre lange album er ‘Fallen Alien’. Det er i grunden en breakup-sang, men Nicolas Jaars blændende produktion løfter hele forholdet til et kosmisk plan, og Twigs’ stemme ifører sig her en vrede og bitterhed, der tangerer en ung Fiona Apple.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Black Lips ‘Gentleman’

»This old middle finger / has grown fat and tired from flicking the bird« – det er noget af en åbningslinje. ‘Gentleman’ er en grim, upoleret countrysang, hvor det konstant lyder som om, hvert eneste instrument er på vej til at falde fra hinanden. Gruppens kommende album, der udkommer 24. januar, hedder da også ‘Sing in a World That’s Falling Apart’. De siger, at det vil være inspireret af kunstnere som The Byrds, Bob Dylan og The Rolling Stones, der trods deres spraglede output alle har det til fælles, at nogle af deres bedste album har været dem, hvor de har kombineret country og rock.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af