Musikårets 10 bedste memes – fra Ariana Grandes japanske tattoo-fail til Kanye Wests sølvfetisch

Internettet er et hårdt sted. Især for musikstjernerne, der ikke engang kan få lov at faile i fred, uden det bliver foreviget. Men nogle gange er de der forevigelser simpelthen bare for gode til at gå i glemmebogen – så her er de 10 bedste meme-momenter fra året, der gik.
Musikårets 10 bedste memes – fra Ariana Grandes japanske tattoo-fail til Kanye Wests sølvfetisch

1. Ariana Grande og den lille kulgrill <3

Åh, Ari. Det var så tæt på. Og så alligevel så forfærdeligt langt fra. Da ’Thank U, Next’-singlen ’7 Rings’ grovhittede i begyndelsen af året, valgte Ariana Grande at fejre successen med en kæk lille tat med titlen stavet med japanske kanji-tegn. Resultatet skulle naturligvis direkte på the gram, hvor de kanji-kyndige i fanbasen straks lollede godt og grundigt igennem. Der manglede nemlig et lille, men ret så væsentligt tegn i tattoo’en, så den i stedet for ’7 Rings’ kort, godt (og super weird) lød: ’lille kulgrill’.

Da Ariana indså fejlen, forsøgte hun at få den rettet ved at få tatoveret det manglende tegn. Men tegnet blev desværre placeret lige tilpas skævt, så den lille kulgrill blot blev opgraderet til ’lille kulgrill, finger’. Med et hjerte. Igen: tæt på. Ish.

Hele affæren er i virkeligheden sjovere end de memes, den genererede. Men det siger egentlig ikke noget om memes’ne – det siger noget om, at det bare er så mega sjovt, når folk foreviger så himmelråbende håbløse sprog-fails på deres stakkels, forsvarsløse korpus.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Årets medarbejder: Evian-fyren fra Fyre

Åh, Fyre Festival. Den ekstravagante, eksklusive og superglamourøse festival, der gik op i røg, regn, shitstorm og overnaturligt triste ostemadder. I begyndelsen af året landede to dokumentarfilm på henholdsvis Netflix og Hulu, der satte Ja Rule og Billy McFarlands episke festivalfadæse under lup og dermed gjorde den til gaven, der blev ved med at give (til alle os, der altså ikke var direkte involverede og derfor tillader os at fnise fra sidelinjen).

I førstnævnte dokumentar, ’Fyre: The Greatest Party That Never Happened’ på Netflix, møder vi festivalhistoriens – nay, verdenshistoriens – mest loyale medarbejder: Andy King. Da festivalen stod i en stor, fed clusterfuck-situation, hvor der ikke var drikkevand til gæsterne (upsedasse), blev han af McFarland opfordret til at løse krisen ved at gå villigt til værks for at skaffe Evian-flasker pro bono. Og ja, som King selv siger det, tog han afsted til Evian-bossen »fully prepared to suck his dick«.

En dybt foruroligende historie, der affødte lige så foruroligende memes. Men hey, bare rolig – Andy King er okay, og han synes faktisk også, det er lidt lolleren at være blevet et »me-me«. Se selv sidste video.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. #DrunkTaylor

Du kender det sikkert godt. Du har en fuldfed aften i byen med alle dine dopeste kendisvenner. Du kører måske lidt for mange cosmos ned. Du får svært ved at holde din begejstring i en cool form for skak, når din spritnye popbasker af en single pludselig pumper ud gennem højtalerne. Og ja, så vågner du selvfølgelig næste dag og ser, at din stivhed trender på Twitter.

Nå, ikke? Well, det har Taylor Swift. Og #DrunkTaylor lever endnu i bedste velgående med en gedigen horde af Swifties, der krydser deres små naller for, at successen gentager sig. Så ja, vær du bare glad for, du max ender i en akavet story på Insta.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Lady Gaga

Leger Lady Gaga øjenkontakt-kylling med kameramanden? Er det en mannequin challenge? Eller har hun fået hold i ryggen? Ingen ved, hvad der var tilfældet, da Lady Gaga serverede den storstilede finale på sin optræden med ’A Star Is Born’-hittet ’Shallow’ til årets Grammy Awards.

Dybt dedikeret gik hun ned i en solid rockstjerne-positur, der måske nok skulle have været klippet væk fra, mens legen var bare nogenlunde god. Men kameramanden var tilsyneladende lidt mere nede med zoom-knappen end det der med klipning, så han valgte at levere et skamløst akavet closeup af en halvforpustet, creepy-køligt stirrende og semi-lidende Gaga. And the memers goes wild!


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lizzo og hendes lillebitte fjolletaske

To Panodil’er. Donald Trumps moralske kompas. Chancen for, din nytårsaften lever op til forventningerne. Alle dem, der ved, hvor Frank Ocean befinder sig lige nu.

Det er sådan cirka det, der er plads til i den lillebitte nissetaske, Lizzo medbragte til årets American Music Awards. Som hun selv skrev, var det en »bag big enough for my fucks to give«, hvilket sådan set lyder ganske overbevisende – og det gav naturligvis det glade SoMe-folk rig lejlighed til at skyde på, hvad tasken ellers kunne rumme.


 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Drake bliver buh’et af scenen … men ler big time sidst

Tyler, the Creator ville rigtigt kræse for sit publikum, da han satte en surprise-headliner på plakaten til Camp Flog Gnaw-festivalen i november. Ideen var sådan set ret god. Der var bare lige den hage ved det, at publikum havde fået den idé, at Frank Ocean skulle være overraskelsen, hvorfor de så ikke lod sig spise af med Drake. Drake!

Stakkels Drake blev således buh’et af scenen af det Frank-hungrende crowd. Men heldigvis forstår Drizzy at le sidst, bedst og allerlængst, hvis man skal dømme ud fra hans efterfølgende tweet: »Plot twist… Har lige underskrevet et 10-års residency hos Camp Flog Gnaw. Sorry kids, vi ses HVERT ENESTE ÅR, indtil I er 30«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Chance the Rapper har det lidt for fedt over sin kone

Chance the Rapper er lykkelig. Han har den absolut fedeste frue, man kan ønske sig, og han elsker hende. Højt. Højere end du nogensinde vil komme til at elske nogen. Højere end Kanye elsker Kanye. Højere end ham fra ’Hammerslag’.

Man skulle være et ret skidt menneske, hvis man ikke var glad på Chance the Rappers vegne. Men man skulle sateme også være et skarn, hvis ikke man havde det lidt sjovt over, hvor ivrigt Chance sovsede sit seneste album, ’The Big Day’, ind i kærlighedserklæringer så tykke, at selv Amors gag-refleks kom på prøve.


8. Sølvmanden Kanye

Ingen meme-liste uden en Kanye West. Og ja, igen i år formåede Kanye at tage røven en kende på os – denne gang da han gik all-in på kristendom, gospelkor, operaer og… sølvspray. I forbindelse med premieren på Kanyes opera ’Mary’ havde både Kanye og hans kor-crew iklædt sig sølvrober og -maling. Lige fra hans forvirrede, skinnende pandefolder til hans fine små fingerspidser.

Meget kan man sige. Men én ting må man give manden: Hans zero fucks given-fjæs giver sølv-looket et helt særligt pift.

How could you be so heartless? from r/Kanye

First thing I thought of from r/Kanye


Kanye West og Jay-Z til launch af Tidal i 2015. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

9. Jay-Z og Kanye-reunion

Ingen meme-liste uden to Kanye Wests. Denne gang er det dog ikke Kanyes ædelmetalsfetisch, der har gjort ham fortjent til endnu en tur på listen, men derimod hans overmåde akavede rendezvous med eks-BFF’en Jay-Z.

Hvorvidt der er stadig er decideret beef mellem de to sværvægtere, skal vi ikke gøre os kloge på. Men har man nogensinde prøvet at rende ind i en eks til en fest, hvor man virkelig bare ikke orker at anerkende deres enerverende eksistens, genkender man straks følelsen i Jay-Z’ opgivende, men standhaftige attitude.

50 Cent kender det i hvert fald – og han kaldte den selvfølgelig med det samme.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

?man this is funny shit , #lecheminduroi #bransoncognac #starzgettheapp

Et opslag delt af 50 Cent (@50cent) den


10. I’m gonna tell my kids this was…

Noget af det fedeste ved at sætte småfolk i verden må være, at man de første mange år er sådan cirka sololeverandør af sandheden. Den med julemanden ligger naturligvis lige til højrebenet, men hvorfor stoppe der? (No offence, Santa, hvis du rent faktisk sidder et sted derude og læser med).

Med linjen »I’m gonna tell my kids this was…« er en række ret geniale memes begyndt at florere vidt og bredt, og der er nogle virkelig gode iblandt.


BONUS: Danske musik-memes for the win

Det er ikke kun i det store, vovede udland, der er meme-potentiale i musikken. Den danske musikscene (og de derom-skrivende medier, ahem) er takket være Instagram-profilen Danskmusikmemes nemlig også blevet offer for en solid omgang lol og syngende svirpere.

Har du på noget tidspunkt været lidt for hurtig en smagsdommer, var du lidt for emo i 00’erne, labber du radiorotationerne lidt for let i dig, eller er du ganske enkelt bare Niels Brandt, Hans Philip, Peter Sommer eller anmelder på – random eksempel – Soundvenue, vil du formentlig føle dig ramt i ny og næ.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Er Kelly deres Creep?

Et opslag delt af @ danskmusikmemes den

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Hvad blev ellers overset?

Et opslag delt af @ danskmusikmemes den

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

De er majestætiske

Et opslag delt af @ danskmusikmemes den

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af