Distortion annoncerer store ændringer i gadefesterne: De store musikscener rykkes til lukkede betalingszoner

Distortion annoncerer store ændringer i gadefesterne: De store musikscener rykkes til lukkede betalingszoner
Distortion-gadefest på Vesterbro i 2018. (Foto: Simon Lau / Distortion)

Har man lagt vejen forbi Distortion (eller befundet sig i en eller anden form for nærhed af byen, mens festen spiller) de seneste år, har man formentlig erfaret, at festtsunamien fortsat tiltager i styrke. Derfor varsler Distortion nu også, at der er store ændringer i vente for årets gadefestfyrværkeri.

Distortion flytter i år de store musikscener ud af brokvarterernes centrum til lukkede musikzoner i udkanten af kvarterne med titlen ’Distortion X’. Formålet med ændringen er at skabe en dedikeret musikfestival og samtidig at opprioritere de lokalforankrede arrangementer (fra langbordsmiddage og børne-events til kunstinstallationer og mindre koncerter) til gadefesterne på Nørrebro og Vesterbro, så disse ikke overdøves af de store musikfester.

Distortion-direktør Thomas Flerquin udtaler: »Med Distortion X kan vi skabe en bedre balance. Vi kan lave en mere intens oplevelse til dem, der kommer for musikken, og vi kan frigive plads og sikre økonomi til at gøre den gratis del af gadefesten bedre, roligere og mere mangfoldig, så vi kan genfinde den gamle gadehygge, som mange sikkert kan huske fra for 10 år siden«.

Musikzonerne bliver placeret på og omkring Blegdamsvej på Nørrebro og Ingerslevsgade på Vesterbro. Musikzonen på Nørrebro (onsdag den 3. juni) kommer til at rumme fire scener, hvortil billetten koster 160 kroner, mens musikzonen på Vesterbro (torsdag den 4. juni) vil huse seks scener med en billetpris på 180 kroner.

Mens musikken spiller i Distortion X-zonen, vil der således samtidig være gadehygge i det aktuelle brokvarter med 20 arrangementer på programmet, der endnu ikke er publiceret. Begge dage bibeholdes desuden den store musikscene på Rådhuspladsen.

Festen fortsætter fredag og lørdag til Distortion Ø på Refshaleøen samt søndag med hygge-arrangement, der endnu ikke er udspecificeret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af