Top Tracks: Hør ugens 11 bedste nye sange – stærke singler fra Fraads, Elias Boussnina og Rosegold

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 11 bedste nye sange – stærke singler fra Fraads, Elias Boussnina og Rosegold
Fraads.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Fraads ‘Ingen er ligesom dig’

Fraads’ udgave af hiphop har alle dage været melodisk, men på det seneste er de så småt begyndt at transcendere genren. Med sine finurlige synths leder den sårbare, kærlighedsfyldte ‘Ingen er ligesom dig’ eksempelvis tankerne hen mod Tyler, The Creators ligeledes genrekrydsende ‘Igor’. Denne magtesløse ode til tabte venskaber gør, at vi glæder os endnu mere til Fraads’ debutalbum, der udkommer i 2020.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Christine and the Queens ‘People, I’ve Been Sad’

Vi bliver i det skrøbelige hjørne med den nyeste sang fra Christine and the Queens. Den franske popsanger blotter sig emotionelt på denne følsomme ballade, hvor hun assisteret af simple omend effektive virkemidler synger af hjertets kraft.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Greta ‘Daughter’

Med sine groovy synths lyder ‘Daughter’ af tyske Greta så til gengæld som noget, Christine and the Queens kunne have produceret, hvis hun var i lidt bedre humør. Der er dog stadig en vemodig, reflekteret aura over hele dette track, der beskriver et mor-datter-forhold. Sangen vil være at finde på Gretas kommende ep, ‘Ardent Spring, Pt. 2’.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Rosegold ‘Amazing’

Rosegold er gode til dystre r’n’b-skæringer, men mørket rammer som regel hårdest, når de balancerer det med noget feststemning. Det hårde beat og den livsglade tekst på ‘Amazing’ skaber netop det – mens en makaber synthesizer gør, at man tvivler på, hvor meget man kan stole på det, når de gentagne gange synger »I feel amazing«.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lil Wayne ‘Harden’

‘Harden’ er et klart lyspunkt på Lil Waynes noget ujævne ‘Funeral’. Den soulede produktion og det ømme, narrativt orienterede tekstunivers leder tankerne hen mod de klassiske ‘Tha Carter III’-leaks. Weezy vover endda at anerkende, at hans tid som superstjerne er overstået: »You lookin’ past me, I’m just a has-been«. Modigt, og ikke mindst modent gjort.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Gilli & Branco feat. Nafe Smallz ‘Believer’

Kan man blande dansksproget hiphop med UK-trap (på engelsk!)? Med ‘Believer’ fra Branco og Gillis fællesalbum ‘Euro Connection’ får vi et entydigt ja. Her allierer de to danske rapstjerner sig med London-rapperen Nafe Smallz, og overgangene mellem de tre stemmer foregår gnidningsfrit. Smallz snupper omkvædet, men de dansksprogede vers er mindst lige så catchy.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lido Pimienta ‘Eso Que Tu Haces’

Colombiansk-canadiske Lido Pimienta er et af de store nye håb i den stadigt globaliserede popverden. Hun har netop annonceret sit andet album, ‘Miss Colombia’, og med den udmelding har vi fået singlen ‘Eso Que Tu Haces’. Sangen starter blidt, men som den skrider fremad, udvikler lyden sig gradvist i mere alternative, kraftige retninger.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Nelson Can ‘Yeah, I Didn’t Think So’

‘Yeah, I Didn’t Think So’ er det sidste nummer på Nelson Cans sidste album. Med dette track siger de tre medlemmer farvel til både hinanden og til deres lyttere. Som outro-tonerne fortsætter i nogle takter, føles det som om, de prøver at udskyde deres exit – omend de til sidst må erkende, at det er en nødvendighed for dem at tage endelig afsked.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Elias Boussnina ‘Come Alive’

Omgivet af ondsindede klaverfraser og let trappede hi-hats kaster Elias Boussnina sig over en ny lyd på den Ronni Vindahl-producerede ‘Come Alive’. Der er næsten lidt Bond-tema over det store patos, som sangen omfavner.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Hamilton Leithauser ‘Here They Come’

Det er sjældent en god idé blot at løbe fra sine problemer – men alligevel er det noget, man let kan komme til. Hamilton Leithauser tager dette emne under kærlig behandling på sit nyeste stykke velklingende indierock.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Goss feat. Selma Judith ‘Fighting For the Gospel’

Goss følger op på den galopperende (og ekstremt stærke) 2019-single Blood med et samarbejde med Selma Judith – her bliver cinematisk westernguitar og -fløjt sat i en moderne popkontekst.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af