Veloplagte Liam Gallagher skabte euforisk feststemning i Forum med overlegen hitparade

Veloplagte Liam Gallagher skabte euforisk feststemning i Forum med overlegen hitparade
Liam Gallagher i Forum Black Box. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Jeg har været til en del koncerter på en hverdagsaften og fællesnævneren for dem alle har været en lettere mat stemning. Som om bevidstheden om morgendagens forpligtelser altid har omsluttet publikum med en hinde af tilbageholdenhed.

Således var det med en vis måben, at jeg trådte ind i Frederiksbergs gamle arena denne tirsdag aften, hvor Liam Gallagher holdt hof i hallens nedskalerede version, Forum Black Box.

Kort før koncertstart var der en så løssluppen og overrislet stemning, at jeg tænkte: »Skal folk ikke på arbejde i morgen?«

Vi var heller ikke mange takter inde i åbningsnummeret ‘Rock’n’Roll Star’, før der fløj tre tomme ølkrus i rap gennem luften, ligesom strømmen af six pack-bakker nærmest var uophørlig i løbet af hele koncerten.

Gavflaben fra Manchester havde således idéelle arbejdsbetingelser og var bestemt også opsat på at honorere de begejstrede fans.

Det seneste soloalbum ‘Why Me. Why Not.’ vidner i sine bedste momenter om en kunstner, der endelig er ved at finde et selvstændigt fodfæste og til koncerten var såvel titelnummeret som den fornemme ‘Once’ vidnesbyrd herom. Sidstnævnte blev i øvrigt akkompagneret af salens bragende fællessang, hvilket understregede en tilsvarende uopslidelig sing-along kvalitet som i Oasis’ bedste numre.

Lillebror Gallagher fornægtede ingenlunde fortiden og var meget gavmild med at øse ud af bagkataloget. Hovedsættet indeholdt såvel deep cuts (‘Columbia’) som store 90’er-singler (‘Stand by Me’ og ‘Live Forever’), ligesom samtlige ekstranumre var Oasis-klassikere.

At bandets gamle rytmeguitarist Paul ‘Bonehead’ Arthurs var med på gæstevisit på disse sange, øgede kun den gjaldende lad-stemning i salen.

Karrierens allerstørste melodier var gemt til sidst, og i takt med at de fulgte hinanden i en overlegen hitparade, røg mobilerne i vejret. Der blev livligt dokumenteret på diverse Instagram-stories i takt med, at flere kæmpede for at holde balancen på Forums gulv, som nu var fuldkomment svøbet ind i ølsjatter. ‘Cigarettes & Alcohol’ kunne således ikke have været en mere passende finale på en storslået koncert.

Det var ganske enkelt forrygende at overvære en autentisk og veloplagt rockstjerne levere foran et publikum, som i dén grad hengav sig til momentet og musikken.


Kort sagt: Liam Gallagher skabte en eurofisk feststemning, da han fik Forum til at glemme bekymringerne om morgendagen med både nyt materiale og en overlegen hitparade fra bagkataloget.

Liam Gallagher. Koncert. Forum Black Box.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af