»Vores premierminister er racist«: Daves optræden til Brit Awards var en politisk bredside mod Boris Johnson

»Vores premierminister er racist«: Daves optræden til Brit Awards var en politisk bredside mod Boris Johnson
Dave til Brit Awards. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

London-rapperen Dave er kendt for ikke at holde sig tilbage, når det kommer til politiske budskaber og skarp samfundskritik. Hans sang ‘Black’ var et af højdepunkterne på det exceptionelt stærke album ‘Psychodrama’ fra sidste år, men da han spillede sangen til gårsdagens Brit Awards, havde nummeret fået et nyt vers til sidst.

Efter de to første vers, hvor Dave dissekerer hvad det vil sige at være sort i nutidens England, sluttede han sin gåsehudsfremkaldende og utroligt skarpe optræden af med en helt ny tekst, der refererede en række konkrete begivenheder i samtiden.

Der var blandt andet en hyldest til ofrene fra terrorangrebet ved London Bridge, og en kritik af mediernes behandling af Meghan Markle, der er gift med Prins Harry. Men den mest kontroversielle linje handlede nok om den britiske premierminister Boris Johnson, som Dave kaldte en »ægte racist«.

Dave vandt til Brit Awards prisen for årets bedste album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af