Distortion bliver udskudt til senere på året

Distortion bliver udskudt til senere på året
Distortion på Vesterbro, 2019. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Årets Distortion kommer ikke til at foregå som vanligt. Grundet coronavirusset er festivalen netop blevet udskudt, og Distortion anno 2020 kommer nu til at foregå 26.-30. august – og altså ikke på de oprindeligt planlagte datoer 3.-7. juni.

»Vi har overvejet mulighederne i over en uge, og vi er sikre på, at vores beslutning er den rigtige for alle involverede«, fortæller Distortion-chef Thomas Fleurquin i en pressemeddelelse.

»Vores festivalplads i den lille skov på Refshaleøen var ledig, og arbejdet med at flytte hovednavne ser lovende ud. Samtidig håber vi, at vores beslutning kan lempe lidt af presset på myndighederne. Lige nu har kommunens embedsmænd og politiet vigtigere opgaver end forberedelsen af Distortion«, lyder det fra Fleurquin.

Annonceringen kommer to uger efter, at Distortion præsenterede deres nye plan for 2020: Her skal de store musikscener rykkes til lukkede betalingszoner. Festivalen forventer ikke, at udskydelsen kommer til at have indflydelse på det nye format.

Distortion er i øjeblikket i dialog med flere hovednavne til Distortion Ø, og det forventes ifølge pressemeddelelsen, at flere vil blive rykket til de nye datoer.

Coronavirusset har i marts lukket både danske biografer og spillesteder, og simultant har snakken gået på, hvad der mon skal ske med sommerens festivaler.

Distortion er den første danske musikfestival, der udskyder til senere på året. Den 30. april-2. maj er det planlagt, at der skal afholdes Spot Festival i Aarhus – efter det venter en lang række danske festivaler, blandt andet Heartland 29.-31. maj og NorthSide, som ligger i samme weekend som Distortions oprindelige tidsplan.

Distortion: Nye datoer
26/8: Gadefest på Nørrebro
27/8: Gadefest på Vesterbro
28.-29./8: Distortion Ø på Refshaleøen
30/8: Hygge (lokation ikke annonceret)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af