Rex Orange County var en medrivende charmetrold i Store Vega

Rex Orange County var en medrivende charmetrold i Store Vega
Rex Orange County i Store Vega. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

En halv time inde i den anden af tirsdagens to Rex Orange County-koncerter trådte hovedpersonens ellers velspillende backingband af scenen, så den britiske musiker selv optrådte alene på guitar med to sange. Optrædenerne med disse numre indkapslede henholdsvis det stærkeste og det svageste ved koncerten.

Først var det den følsomme ballade ‘Untitled’. Denne korte sang har en fornem aura af desperation og tvivl, og dette blev kommunikeret eminent. Det både lød og så ud som om, Rex Orange County følte hver linje dybt inde – og uden at det distraherede fra nummerets intrinsiske skrøbelighed, gestikulerede han som en vaskeægte showman, hver eneste gang, der ikke lige var strenge, der skulle spilles. Det var storartet at kunne mærke hans følelsesunivers trænge så kraftigt igennem.

Det andet nummer var den mere cutesy ‘Corduroy Dreams’, hvis afslappede guitarfundament leder tankerne hen mod noget, Ole Kibsgaard ville spille i ‘Kaj og Andrea’. Det havde lige lidt for meget glimt i øjet, især da han mod slutningen fjollede med, hvor længe man kunne trække ordet »you« i den afsluttende linje. Der gik næsten barband-stemning i det, så blottet for alvor var det.

Man tager selvfølgelig ikke til Rex Orange County-koncert for at fylde sin verden med tungsind – man kommer for charmerende, relaterbare fortællinger om kærlighed og selvopfattelse. Men det er synd, når denne charme overskygger den følsomme sjæl, som Rex Orange County er. Det kan i værste fald ende med at føles som en cheesy omgang gøgl.

Der var et par andre gange, hvor han gik lidt for langt i denne retning. Blandt andet endte ‘Never Had the Balls’ med at blive lige lovligt sukkersød med regnbuefarvet lys, synthstrygere og hele molevitten. ‘Loving is Easy’ slap noget bedre fra sin rosenrøde stemning, omend det corny discogroove, som bar sangen i liveudgaven, måske var en tand for meget af det gode.

Rex Orange County i Store Vega (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

De bedste momenter var dog klart, når Rex Orange County udviste noget nerve, for han forblev stadig karismatisk i disse mere ekspressive øjeblikke. Når hans stemme lavede små, ømme knæk under ‘Four Seasons’, eller når han skruede op for intensiteten på det afsluttende omkvæd til ‘Best Friend’, gik det lige i hjertet. Og da han ramte de helt høje toner på det følsomme, Elton John-kanaliserende afslutningsnummer, ‘Always’, var det heller ikke til at stå for.

Det hjalp også, at lyden var virkelig god hele vejen igennem. Selv på de mest frembrusende, fyldige numre stod hvert instrument klart i lydbilledet, og de druknede aldrig lyrikken, så den blev udechifrerbar. Det finurlige tekstunivers er en stor del af det, der gør Rex Orange County så let at holde af, og det var let at sætte pris på i Store Vega.

Rex Orange County havde helt generelt et fornemt scenetække. Uanset, om han sad bag et keyboard, havde en guitar i hænderne eller dansede rundt med en mikrofon i hånden, så var han en vaskeægte charmetrold. Og når han kunne kombinere dette med et gribende følelsesunivers, resulterede det i nogle af aftenens mest vellykkede stunder.


Kort sagt:
Det blev en kende corny til tider, men i de bedste stunder var det svært ikke at blive overvundet af Rex Orange Countys karismatiske indiepop.

To Rex Orange County-koncerter: Grundet regeringens opfordring i forbindelse med coronavirusset var Rex Orange Countys besøg i Store Vega delt op i to koncerter. Soundvenue var med til det sene af de to shows.

Rex Orange County. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af