Premiere: Lord Siva er ‘Det perfekte menneske’ i musikvideoen til ‘Problemet’

Premiere: Lord Siva er ‘Det perfekte menneske’ i musikvideoen til ‘Problemet’
Lord Siva. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Jørgen Leth har sagt, at hans kortfilmklassiker ‘Det perfekte menneske’ fra 1968 viser, »hvordan et menneske bliver til i kraft af de roller, der tildeles det«. Så på en måde er det meget passende, at Lord Siva – sangeren, der konstant søger væk fra de forventninger og roller, han skrives ind i – nu har genskabt dén film i den nye musikvideo til ‘Problemet’.

Billedsiden viser en knivskarp jakkesætklædt Lord Siva samt en kvinde i en række stiliserede situationer – fra sengen til spisebordet. Den er instrueret af fotografen Rasmus Weng Karlsen, der siger følgende om tilblivelsen:

»Ideen til videoen kom fra Lord Siva selv og er en hyldest til Jørgen Leths kortfilm ‘Det perfekte menneske’. Vi ville gerne lave vores helt eget take på den og se resultatet som en kreativ nyfortolkning«.

Sangen ‘Problemet’ er at finde på Lord Sivas album ‘Lys’, der udkom sidste måned og er kunstnerens lykkeligste udgivelse i karrieren.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af