The Weeknd anklager Usher for plagiat – Usher svarer igen med skønsang

The Weeknd anklager Usher for plagiat – Usher svarer igen med skønsang
The Weeknd.

The Weeknd er i disse dage på presseturné med sit nye album ‘After Hours‘. I den forbindelse var han at finde på forsiden af Variety tidligere på ugen, hvor særligt et subtilt stik mod Ushers 2012-sang ‘Climax’ har sat gang i Twitter.

I interviewet antyder The Weeknd, at Ushers ‘Climax’ dybest set var et plagiat af stilen på Weeknds ‘Trilogy’-mixtape, der udkom få måneder forinden:

»Jeg hørte den der Usher-sang, ‘Climax’, og min reaktion var: ‘Holy fuck, det er jo en Weeknd-sang’. Det var meget smigrende, og jeg vidste, at jeg var på rette spor, men jeg blev også sur. Jo ældre jeg blev, jo mere indså jeg, at det var en god ting«, siger The Weeknd i interviewet.

Det blev startskuddet til en større diskussion om, hvorvidt nummeret faktisk var inspireret af The Weeknd. Usher valgte at styre let og elegant udenom en kommentar på sin kollegas udtalelse ved i stedet at lancere »Climax-udfordringen« på Instagram, der opfordrer folk til at synge sangen på video.

Ushers samarbejdspartner Eric Bellinger opfordrede specifikt The Weeknd til at tage udfordringen, mens Usher selv lagde en afslappet video op på Instagram, hvor han nailer den høje falset, mens han ligger på sin seng.

Siden har Diplo, der producerede ‘Climax’, udtalt, at han givetvis har været inspireret af The Weeknd: »’Climax’ er fra ‘House of Ballons’-æraen. Da jeg hørte de tidlige plader, blæste de mig bagover…«, tweetede han blandt andet.

Efter al ståhejen har The Weeknd mere eller mindre trukket sin anklage tilbage, men han holder fast i, at ‘Climax’ er tydeligt inspireret af hans egen musik: »Selvfølgelig har medierne blæst det ud af proportioner og taget ting ud af kontekst«, skrev Weeknd på Twitter. »Usher er konge og har altid været en stor inspiration, så det var flatterende at høre, hvad han og Diplo gjorde på ‘Climax’«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af