Kraftwerk-medstifter Florian Schneider er død

Kraftwerk-medstifter Florian Schneider er død

Den tyske musiker Florian Schneider er død. Schneider, som vi allerbedst kender som medstifteren af det tyske elektroniske kultband Kraftwerk, døde i går i en alder af 73 år som følge af en kortvarig kræftsygdom.

Schneider stiftede Kraftwerk tilbage i 1970 sammen med sin studiekammerat Ralf Hütter, som han studerede klassisk musik med.

Kraftwerk blev berømte for deres selvbeskrevne elektroniske ’robot-pop’, der udmøntede sig i 10 studiealbum – heriblandt de ikoniske udgivelser ’Autobahn’ (1974) og ’Trans-Europe Express’ (1977), der blev kommercielle successer, og som mange elektroniske musikere sidenhen har refereret til som store inspirationskilder.

Schneider optrådte sidste gang med Kraftwerk tilbage i 2006, og i 2008 forlod han endelig gruppen, der endnu er aktiv som kvartet med Ralf Hütter i front.

Schneider skabte sidenhen blandt det elektroniske værk ’Stop Plastic Pollution’ i 2015 som en del af ’Parley for the Oceans’-miljøkampagnen for at redde verdenshavene fra den massive plastikforurening.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af