Lana Del Rey annoncerer nyt album – svarer igen på årelang kritik af at glamourisere misbrug

Lana Del Rey annoncerer nyt album – svarer igen på årelang kritik af at glamourisere misbrug
Lana Del Rey. (Foto: Alexandre Schneider/Getty Images)

Lana Del Rey er klar med et nyt album, der udkommer den 5. september. Dette annoncerede sangerinden – nærmest som en fodnote – i et nyt længere Instagram-opslag, hvor hun taler ud om den årelange kritik af hendes tekstuniverser og disses skildringer af ulykkelig, destruktiv kærlighed og misbrug.

»Nu, hvor Doja Cat, Ariana, Camila, Cardi B, Kehlani og Nicki Minaj og Beyoncé har haft førstepladser med sange om at være sexet, ikke at have noget tøj på, at kneppe, være utro etc. – kan jeg venligst vende tilbage til at synge om at føle sig smuk ved at være forelsket, selv hvis forholdet ikke er perfekt, eller at danse for penge – eller hvad end jeg har lyst til – uden at blive korsfæstet eller at blive klandret for, at jeg glamouriserer misbrug?« spurgte Lana Del Rey i opslaget.

Lana Del Rey fortsætter med at udtrykke, at hun er »fed up« af at blive kritiseret for sin lyrik, der ofte kredser om ulykkelige kærlighedshistorier, sommetider om psykisk såvel som fysisk udnyttelse: »Jeg synes, det er ynkeligt, at mine mindre lyriske udforskninger, der beskriver mine sommetider underdanige eller passive roller i mine forhold, ofte har fået folk til at sige, at jeg har sat kvinder hundreder af år tilbage«.

»Lad os få dette på det rette, jeg er ikke ikke en feminist – men der må være plads i feminisme til kvinder, der ser ud som og opfører sig som mig – den slags kvinde, der siger nej, men hvor mænd hører ja – den slags kvinder, der bliver nådesløst nedsablet for at være deres autentiske, sårbare selv. Den slags kvinder, der får frataget deres egne historier og stemmer af stærkere kvinder eller af mænd, der hader kvinder«.

Lana afslutter med at fortælle, at hun vil udforske nogle af følelserne, hun i opslaget giver udtryk for, i sine to næstkommende digtsamlinger – samt formentlig også på det næstkommende album, der således bliver hendes første siden sidste års formidable ’Norman Fucking Rockwell!’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af