Jay-Z hylder George Floyd i flere af USA’s største aviser

Jay-Z hylder George Floyd i flere af USA’s største aviser
Jay-Z. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Jay-Z har længe været en af hiphopscenens vigtigste forkæmpere, når det gælder sortes rettigheder i USA, og han har gennem tiden brugt både sine politiske forbindelser og sin pengepung til at støtte en række sager. De seneste dage har han kæmpet for retfærdighed for George Floyd, der blev dræbt af en politimand den 25. maj.

Først ringede Jay-Z til guvernøren i Minnesota, hvor drabet fandt sted, for at kræve retfærdighed. Nu har rapperen og hans velgørenhedsorganisation Team Roc (der er en del af hans firma Roc Nation) indrykket annoncer i nogle af USA’s største aviser, hvor han mindes George Floyd.

Annoncen inkluderer et længere citat af Martin Luther King fra 1965, der blandt andet inkluderer følgende linjer: »Et menneske dør, når det nægter at kæmpe for det, der er det rigtige. Et menneske dør, når det nægter at kæmpe for retfærdighed. Et menneske dør, når det nægter at kæmpe for det, der er sandt. (…) Vi kommer til at kæmpe lige her blandt politihunde, hvis de har dem. Vi kommer til at kæmpe midt i tåregas!«

Annoncerne er skabt i samarbejde med en række aktivister, medlemmer af George Floyds familie samt andre familier, der har været ramt af politibrutalitet. Budskabet har desuden en række organisationer, advokater og aktivister som medunderskrivere. Annoncen har blandt andet været trykt i New York Times, Chicago Tribune og Philadelphia Enquirer, og der skulle være flere på vej.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af