Efter plagiat-anklager mod Virgil Abloh: Designer fortæller historien bag hånet Pop Smoke-albumcover

Efter plagiat-anklager mod Virgil Abloh: Designer fortæller historien bag hånet Pop Smoke-albumcover
Virgil Abloh

I sidste uge blev Virgil Abloh udsat for en ret heftig omgang hån, da hans ikke just gennemarbejdede albumcover til den afdøde rapper Pop Smokes posthume debutalbum blev offentliggjort.

Faktisk var kritikken så hård, at albumcoveret blev trukket tilbage. Så da udgivelsen landede i fredags, var det med et helt nyt artwork. Men dermed er diskussionen af Virgil Ablohs design altså endnu ikke forstummet.

For først har manden bag det nye cover, Ryder Ripps, kritiseret sin designerkollega i hårde vendinger. »Den mand har stjålet hele konceptet med krom-rosen fra mig«, har han blandt andet skrevet i et siden slettet Instagram-post 30. juni. »Og så har han ødelagt det med sjusket grafisk design og skrevet noget bullshit om det«.

Siden har han dog rullet noget af kritikken tilbage, og senest har Ryder Ripps udtalt til Pitchfork, at kritikken af Abloh var for hård, og at der ikke var noget had mellem dem.

»Jeg har aldrig set en offentlig reaktion på grafisk design som denne«, fortæller han desuden om shitstormen: »Men folket talte, og fordi Pop ikke er her, er det hans fans, der bærer hans arv videre og holder ham i live. Det er derfor, Steven (fra Pop Smokes pladeselskab, red.) og hans hold besluttede at ændre coveret«.

Det nye cover er lavet af Ryder Ripps selv og er udvalgt i samarbejde med Pop Smokes mor.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af