Virgil Ablohs elendige 2020 fortsætter – nu er hans Pop Smoke-cover trukket tilbage

Virgil Ablohs elendige 2020 fortsætter – nu er hans Pop Smoke-cover trukket tilbage
Virgil Abloh. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Det hele kørte egentlig pænt godt for Virgil Abloh. Han er en af klodens mest omtalte designere og den første sorte designchef for Louis Vuitton. Men i løbet af den seneste tid har han ikke sat en fod rigtigt – faktisk har han trådt i spinaten op til flere gange.

Først blev han ‘cancelled‘ – hvad det nu end betyder efterhånden – fordi han kritiserede Black Lives Matter-protesterne for at vandalisere butikker og gallerier. Han kaldte det blandt andet afskyeligt og skamfuldt, hvilket ikke faldt i god jord på Twitter.

Da han så forsvarede sig ved at vise et screenshot af en donation til en organisation, der støttede demonstranterne, blev det kun værre. For donationen var på sølle 50 dollar – hvilket fik internettet til at udgyde en god dosis hån over Louis Vuitton-designeren.

Abloh er således allerede ude i lidt af en public relations-krise, så det er et meget uheldigt tidspunkt at få endnu et tilbageslag. Det er dog lige netop det, der er sket med tilbagetrækningen af coveret til det posthume Pop Smoke-album, der udkommer på fredag.

Pop Smoke blev myrdet tidligere i år, netop som han havde opnået status som New Yorks store nye hiphophåb. Inden rapperens død havde Virgil Abloh skudt hans ‘Shake the Room’-video, og nu var det meningen, at designeren skulle lave coveret til det kommende album ‘Shoot For the Stars, Aim For the Moon’. Men da designet blev offentliggjort, blev det mødt med en blanding af forfærdelse og hovedrysten.

For det er som om, Virgil Abloh bare har googlet ‘Pop Smoke’ og smidt det første billede, der dukkede op, ind i Photoshop – og herefter klippeklistret lidt pigtråd henover. Derudover er Pop Smokes ene øre på mystisk vis forsvundet.

Det ser ikke særlig professionelt ud. Faktisk ligner det noget, der er lavet på to minutter – hvorfor der også er blevet grint en del af, at Abloh har udtalt, at han netop er blevet færdig med det. For hvor lang tid kunne det ærlig talt have taget at lave det der?

Efter den heftige kritik (af eksempelvis 50 Cent, der blandt andet skrev »eww« på Instagram), trak pladeselskabet coveret tilbage. »Be right back«, tweetede labelbossen Steven Victor og tilføjede: »Making a change«. Forhåbentlig får de en rigtig designer til at lave den næste version.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af