Elsk eller had ham: Virgil Abloh skubber til grænserne med sin første Louis Vuitton-kampagne

Elsk eller had ham: Virgil Abloh skubber til grænserne med sin første Louis Vuitton-kampagne
Et billede fra Virgil Ablohs første Louis Vuitton-kampagne

Der er meget debat om Virgil Abloh, som der nok altid vil være, når en mere eller mindre autodidakt designer stiger i rang forholdvist hurtigt. Samtidig er der til stadighed mange uheldige eksempler på designs, som har været mere end almindeligt inspireret af andres kollektioner. Men som vi også slog fast, da vi kårede ham til årets designer sidste år, så er Abloh vigtig af mange årsager. Det slår han igen fast med en forsmag på hans første reklamekampagne for Louis Vuitton.

Som den første sorte designchef hos det franske modehus har Abloh passende gjort inklusion til et gennemgående tema i hans output – fra hans shownoter, der viser, hvor på verdenskortet alle hans catwalk-modeller stammer fra, til flagene ved AW19-showet i sidste uge og nu debutkampagnen.

Den lander på Martin Luther King Jr.-dagen i Ablohs hjemland USA, og race spiller også en rolle – eller man kan sige, at den ikke gør. For med fokus på inklusion skaber Abloh plads til alle i kampagnen. Den er opdelt i tre kapitler. Det første hedder ‘boyhood’ og inkluderer en treårig, syvårig og 16-årig dreng. Det andet er skabt omkring Virgil Abloh og venner af hans Louis Vuitton-familie som Octavian, Syd, Steve Lacey og Blondey McCoy, mens det tredje og sidste kapitel fokuserer på skoleelever fra Los Angeles, der er skudt i de farverige t-shirts, som blev givet til gæsterne ved Ablohs debutshow for Louis Vuitton sidste år.

»Jeg er ikke tilfreds med bare at designe tøj. Jeg er mere begejstret af at give en præmis for, hvorfor mit design eksisterer. I dag er det konteksten, der er punktummet for objektet«, udtaler Abloh til Women’s Wear Daily.

‘Boyhood’-delen synes at handle meget om at finde sin vej, hvilket Abloh måske understreger ved at vælge den syvårige skuespiller Leo James Davis, der spiller (og selv skulle være) en ikke kønsbinær person i filmen ‘A Kid Like Jake’. I kampagnen rammes han symbolsk af regnbuens mange farver, som også spillede en stor rolle på catwalken til Ablohs debutshow sidste år.

Læs også: De fire bedste ting ved Virgil Ablohs andet Louis Vuitton-show

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af