Grimerapperen Wiley politianmeldt og droppet af sin manager efter antisemitiske tweets

Grimerapperen Wiley politianmeldt og droppet af sin manager efter antisemitiske tweets
Wiley på Wireless Festival i 2018. (Foto: Tabatha Fireman/Getty Images)

Den britiske grimeveteran Wiley mødes i øjeblikket af megen modvind – og det er ganske selvforskyldt.

Rapperen, der også går under tilnavnet ‘godfather of grime’, udsendte således over weekenden en lang række kontroversielle påstande og bemærkninger om jøder på sociale medier.

Flere opslag på den stridslystne grimeartists Twitter-profil er blevet fjernet grundet brud på platformens regler, og fredag aften blev rapperen udelukket fra Twitter i 12 timer. Ifølge BBC havde han inden da i et opslag, som siden er blevet fjernet af Twitter, skrevet: »Jeg er ligeglad med Hitler, jeg bekymrer mig om sorte mennesker«. Han sammenlignede desuden jøder med Ku Klux Klan.

Det har medført, at Wiley er blevet politianmeldt for antisemitiske udtalelser. I en Instagram-video fra i går fortæller han, at 12 politibetjente dukkede op ved hans hus.

Wileys manager, John Woolf, meddelte desuden i et tweet lørdag morgen, at han og agenturet A-List Management ikke længere vil repræsentere rapperen som følge af de antisemitiske tweets:

Senere uddybede Woolf beslutningen i en officiel udtalelse, gengivet af BBC:

»Jeg er en stolt jødisk mand, og jeg er dybt chokeret og trist over, hvad han har valgt at sige. Jeg taler med nøglepersoner i mit miljø med henblik på dagens tweets. Denne opførsel og hadefulde udtalelser finder jeg ikke acceptabelt«.

Nedenfor er et lille udsnit af Wileys strøm af tweets – vel at mærke dem, som ikke er blevet fjernet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af