Kanye West afslører den rablende skøre plan for sin præsidentkampagne i stort nyt interview

Kanye West afslører den rablende skøre plan for sin præsidentkampagne i stort nyt interview
Kanye West. (Foto: Robin Marchant/Getty Images for Ralph Lauren)

Forleden annoncerede Kanye West, at han har tænkt sig at stille op til det amerikanske præsidentvalg allerede her i 2020. Selv om valget altså kun er måneder væk. Reaktionerne strakte sig fra støtte til hån til, ja, memes. Men det var altså ikke en joke. Det forklarer Kanye nu i et større og (ifølge magasinet selv) »rablende« Forbes-interview.

Der er – som altid med Kanye – rimelig meget at forholde sig til. Det har Forbes måske også selv tænkt, så de har for overskuelighedens skyld præsenteret de vigtigste (skøreste?) pointer i punktform.

Her er nogle af de mest opsigtsvækkende:

Kanye er færdig med Trump-støtte og MAGA-kasket, forklarer han:»Jeg tager den røde hat af med dette interview«. Han opfordrer i øvrigt også både Trump og Biden til at trække sig. For Kanye har tænkt sig at vinde.

Præsidentkandidaten West fortæller også, at han aldrig har stemt før. Men at han har haft coronavirus. Vacciner er han dog ikke fan af, da de er djævelens værk.

I det hele taget er han optaget af djævelen. Han mener således, at Planned Parenthood (som er en organisation, der tilbyder prævention og abort i USA) decideret er blevet »placeret inde i byer af white supremacists for at gøre djævlens værk«.

Kim Kardashian og Elon Musk støtter hans kampagne, men ellers lader der ikke til, at der er nogen organisation eller plan til stede for at få ham valgt. Mange vigtige deadlines er allerede overskredet. »Jeg taler med eksperter«, siger Kanye med nærmest Trump-agtig retorik.

Apropos Elon Musk: Kanye har spurgt tech-milliardæren, om ikke han vil stå for Kanyes fremtidige regerings rumfartsprogram. Så den del er allerede på plads.

En anden ting, der er på plads, og som er en af de få ting, der lyder sejt i en fremtidig Kanye-regering: Det Hvide Hus skal organiseres ligesom Wakanda, landet fra ‘Black Panther’.

En ting, der tydeligvis ikke er på plads, er udenrigspolitiken. »Den er ikke udviklet endnu«, forklarer Kanye West. Senere kommer det dog frem, at én hjørnesten af udenrigspolitiken er på plads. Nemlig forholdet til Kina.

Kanye forklarer: »Jeg elsker Kina. Jeg elsker Kina. Det er ikke Kinas skyld, at der er sygdom. Det er ikke det kinesiske folks skyld. De er også Guds folk. Jeg elsker Kina. Det ændrede mit liv. Det ændrede mit perspektiv. Det gav mig et større perspektiv. Min mor var engelsklærer og underviste i Kina, da jeg gik i femte klasse«.

Nå, men tilbage til ting, der ikke er tænkt på endnu: Skat. »Jeg har ikke lavet nok research endnu«, lyder det her. »Jeg kommer til at researche det med de bedste eksperter, som tjener Gud, og komme tilbage med den bedste løsning«. Lyder som en fejlfri plan.

Mere om kampagnen: Sloganet er »YES!«, Kanyes vicepræsident er en præst fra Wyoming, og partiet hedder The Birthday Party. »For når vi vinder, bliver det alles fødselsdag«.

Og senest her tænker man jo: Okay, Kanye troller os. Nu er det åbenlyst. Han tager pis på det hele. Men Forbes er ikke sikre. De skriver, at Kanye ikke er »in on it« – altså han er ikke med på joken.

Så måske skal man ikke være så sikker. Kanye West ville ikke være den første præsidentkandidat, som alle troede var en joke i meget lang tid. Indtil joken pludselig blev virkelighed.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af