Loppen er lukningstruet – starter pengeindsamling for at overleve

Loppen er lukningstruet – starter pengeindsamling for at overleve
Jpegmafia på Loppen. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Coronapandemien har tæret hårdt på mange kulturelle institutioner – og Loppen er desværre ikke undsluppet konsekvenserne.

Det lille spillested på Christiania meddeler nu, at de er lukningstruede. Loppen har, efter et afslag om regional driftsstøtte fra Statens Kunstfond samt en udløbet driftsaftale med Københavns Kommune i slutningen af 2020, måttet sande, at de må trække stikket for bestandig pr. 1. januar 2021, med mindre de får hjælp udefra.

»Selv med regeringens nuværende støttepakker ser situationen sort ud,« lyder det fra spillestedet i en pressemeddelelse. »Med forpligtelser over for vores personale, vores frivillige og vores faste udgifter koster det os over 40.000 kroner om måneden at holde dørene lukket«.

Derfor har Loppen startet en pengeindsamling for at sikre, at frivillige, ansatte, musikere og publikum har et sted at vende tilbage til, når krisen er drevet over. 500.000 kroner er målet for indsamlingen, og der er allerede i skrivende stund over 400, der har doneret penge – store som små beløb.

Indsamlingen kan findes lige her – og alle slags beløb er med til at gøre en forskel. Som Loppen-kollektivet siger: »Vi er evigt taknemmelige for hver en krone, du kan bidrage med i den her vanskelige situation«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af