Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – danske talenter og James Blake som hiphop-producer

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – danske talenter og James Blake som hiphop-producer
Rosa Raye. (Foto: Gabriela Gärtner)

OBS: Grundet de igangværende forhandlinger mellem Koda og Google er der ikke mange nye sange, som vi her i Danmark kan høre via Youtube. Derfor er ugens Top Tracks uden Youtube-videoer, men du kan som altid finde dem alle i Spotify-playlisten nederst.

1. SG Lewis feat. Robyn & Channel Tres ‘Impact’

Producertalentet SG Lewis har hevet to store vokaler med på sin nye, sprøde dance-single. Dels den politiske hiphouse-provokatør Channel Tres, hvis rapvers oser af charme, dels selveste Robyn, der besjæler nummeret med et euforisk omkvæd.

2. Secrecy ‘July’

Mens vi venter på nyt fra Yung, forkæler bandmedlemmerne Emil Korning Zethsen og Tobias Guldborg Tarp os med dette ekstatiske stykke janglepop fra deres nye fællesprojekt. Sangen balancerer på en knivspids mellem det bittersøde og det romantiske, hvilket især fremmanes af den smukke synthesizer.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Ela Minus ‘Megapunk’

Ela Minus’ pulserende electropop er i sit es på denne rebelske sang, der hårdført fører sig frem. Det er sådan en sang, der sætter sig i kroppen og fylder en med iver og gåpåmod i lange baner.

4. Beabadoobee ‘Sorry’

Beabadoobee har indtil videre især gjort sig bemærket med indiepop, men da hun annoncerede sit kommende album, ‘Fake It Flowers’, skete det med denne rå, grungede sang. Albummet udkommer 16. oktober, og det bliver spændende, hvilken retning der dominerer til den tid.

5. Rosa Raye ‘On Paper’

‘On Paper’ er den bare anden single nogensinde fra danske Rosa Raye, og her præsenterer hun en croonende lyd, der har elementer af både moderne og klassisk r’n’b. Gospelklingende korvokaler og trappede trommer går smukt i spænd på dette nummer.

Lil Uzi Vert.

6. Lil Uzi Vert & Future ‘Over Your Head’

To gigantiske rapstjerner har allieret sig, idet Future og Lil Uzi Vert i fællesskab har udgivet singlerne ‘Over Your Head’ og ‘Patek’. Førstnævnte er vores favorit grundet mindeværdige, karismatiske flows og et catchy omkvæd af højeste kaliber, der skifter karakter alt efter hvilken rapper, der håndterer det.

7. Tessa ‘Ghetto Fabulous’

Tessas nok mest hårdføre beat hidtil (leveret af Nicki Pooyandeh), og dertil nogle af de mest grovkornede linjer i hele hendes diskografi: »Knækkede tusindkroners negler på en piges kind / fik nogle endnu flottere dagen efter, hun fik ti sting«. Tessa er desuden på vej med en debut-ep!

8. Machinedrum feat. Freddie Gibbs ‘Kane Train’

Footwork-produceren Machinedrum har slået sig sammen med hiphop-ekvilibristen Freddie Gibbs på dette fine nummer, der på blot to minutter forener de bedste kvaliteter fra hver kunstner: Machinedrums evigt kreative beatmageri og Gibbs’ konsekvent skarpt leverede lyrik.

9. Flatbush Zombies ‘Afterlife’

Ingen ringere end James Blake har produceret dette smukke track fra New York-rapperne i Flatbush Zombies, og det kan høres. De dystre, nærmest dystopiske lyde lægger sig smukt til vokalerne, der er i den mere melodiske ende af zombiernes output.

10. Fraads ‘Dragekvinden’

Fraads gør klar til udgivelsen af debutalbummet ‘Fraaads’ 21. august, og i den forbindelse læner hiphopgruppen yderligere ind i deres r’n’b-side med den Frank Ocean-kanaliserende single ‘Dragekvinden’. Ligesom førstesinglen ‘Hænderne og fingrene’ omfavner den nye single en mytologisk ikonografi, hvilket måske kommer til at præge albummet som helhed.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af